Bøger / faglitteratur

Børnenes 5 kærlighedssprog


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Vejledning til forældre i at imødekomme deres børns følelsesmæssige behov, ved at lære at tale deres fem kærlighedssprog: fysisk berøring, anerkendende ord, tid til hinanden, gaver og tjenester.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. sep. 2014

af

af

Christine Christensen

d. 26. sep. 2014

Hvordan viser vi bedst vores børn at de er elskede? Chapman og Campbell beskriver deres teori om, hvordan alle forældre bedst kan understøtte relationen til deres børn ved at bruge barnets primære kærlighedssprog.

Langt de fleste forældre kan slet ikke lade være med at elske deres børn og det er essentielt, da alle børns dybeste behov, er at blive elsket. Alligevel føler nogle børn sig ikke rigtigt elskede, fordi forældrene giver udtryk for deres kærlighed på en måde, som ikke taler til barnets primære kærlighedssprog. Med et kristent udgangspunkt beskriver familierådgiver Gary Chapman og psykiater Ross Campell den grundlæggende opfattelse af kærlighed gennem fem kærlighedssprog: fysisk berøring, anerkendende ord, tid til hinanden, gaver og tjenester. Bogen giver en indføring i, hvordan man kan bruge de fem sprog over for sine børn, og indeholder en guide til, hvordan man finder sit barns primære kærlighedssprog.

Bogen, der findes i flere udgaver, er her nyoversat og lettere revideret. Den er lettilgængelig og de 5 kærlighedssprog gennemgås grundigt med mange eksempler og cases.

En blid startKærlighedens 5 sprog af Jane Thoning Callesen gennemgår de otte redskaber, der er essentielle i "attachment parenting", en metode der sikrer særlig tilknytning i barnets første år. Forfatternes egen Kærlighedens 5 sprog behandler teorien i en parforholdssituationEn blid start af Jane Thoning Callesen gennemgår de otte redskaber, der er essentielle i "attachment parenting", en metode der sikrer særlig tilknytning i barnets første år. Forfatternes egen behandler teorien i en parforholdssituation.


Bibliotekernes vurdering

d. 4. juni 2002

af

af

Lis Pedersen

d. 4. juni 2002

De fem kærlighedssprog, som børn bruger er: fysisk berøring, anerkendende ord, tid til hinanden, gaver, tjenester. Chapman (Kærlighedens fem sprog, 1999) og Campbell (bl.a. Elsker I mig, 1998) forklarer og adskiller de fem sprog ganske enkelt og tydeliggør med eksempler hentet fra amerikanske middelklassehjem. De viser også, hvordan barnets foretrukne kærlighedssprog flytter sig over tid, bl.a. har spædbarnet ikke samme kærlighedssprog som en teenager og generelt er det bedst at bruge alle fem sprog, men med varieret styrke. Det er vigtigt at kende barnets primære sprog, for at barnet ikke skal få store problemer. Bogens sidste del giver gode råd til enlige forældre og handlingsplaner for mange forskellige situationer og familietyper og litteratur. Basalt indeholder metoden de samme værdier, som vi vist alle værdsætter hos os selv og andre forældre: lydhørhed over for barnets behov og kærlighed til barnet. Så alt er rigtigt og godt, men også meget amerikansk med gaver til læreren, psykologtests og far/søn-ture i bjergene inden fars sidste møde sent søndag aften.