Bøger / faglitteratur / kogebøger

SuRi mellem himmel og bord


Beskrivelse


Kogebog, fotobog og et portræt af gourmetrestauranten SuRi med fokus på restaurantens leverandører af lokale råvarer. Med ca. 25 opskrifter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2013

af

af

Line Hoffgaard

d. 2. maj 2013

Bogen vil først og fremmest fange læsere med interesse for gourmetrestauranter og dernæst dem der vil læse om gode lokale råvarer. Smuk forside, der ikke direkte signalerer, hvad indholdet gemmer på. Ingen forfatterangivelse på omslaget.

På en gang kogebog, fotobog og et portræt af gourmetrestauranten SuRi og restaurantens leverandører af lokale råvarer. SuRi ligger på Holbæk Havn i bunden af Isefjorden og bogen tager udgangspunkt i leverandører i det nordvestsjællandske. I 11 afsnit indenfor emner såsom lammefjordsgrøntsager, økologisk mel, fjordfisk og øl portrætteres den lokale leverandør efterfulgt af få opskrifter indenfor emnet. Ca. 25 opskrifter alt i alt indenfor finere gæstemad, som ser overskuelige ud. Bogen har i høj grad fokus på den visuelle fortælling med mange fotos af SuRi, råvarer, naturen og personalet. Fotograf Ricky Molloy. Bagerst SuRis historie og en kort beskrivelse af Ricky Molloy.

I familie med kogebøger som Falsled Kro, 2002 af Jean-Louis Lieffroy og Noma : nordisk mad, 2006 af René Redzepi, bøger med vægt på fortællingen og den visuelle side. Denne kogebog har færre opskrifter. Jagten på den gode smag, 2012 af Carsten Kyster og Columbus Leth har også vægt på lokale råvarer og producenter i Danmark.

En smuk bog der først og fremmest bør nydes for billedsiden og præsentationen af de gode lokale råvarer. Lækre opskrifter men der er ikke ret mange af dem. Bogen signalerer i højere grad coffee table book end kogebog.