Bøger / faglitteratur

Bourbon : bogen om amerikansk whiskey


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. nov. 2019

af

af

Lars Ovesen

d. 21. nov. 2019

Endelig en dansk bog om amerikansk whiskey. En ny læse- og smagsoplevelse og et overflødighedshorn af informationer samt gode råd. For dem, der sætter pris på en god sjus.

Bogen indledes med et forord, hvorefter den kaster sig ud i fortællingen om amerikansk whiskey, startende med historien bag. Efterfølgende beskrives de forskellige whiskey-typer og forskellen mellem skotsk whiskey og amerikansk whiskey diskuteres. Produktion af whiskey er næste punkt skarpt efterfulgt af afsnittet om lagring. Så følger et afsnit om læsning af etiketten, hvorefter de vigtigste producenter og mærker præsenteres. Forfatteren kommer også ind på opstart af egen samling, samt hvordan du smager på whiskey. Man bliver ikke snydt for gåde råd i forbindelse med en tur til Kentucky, samt et afsnit om whiskey-cocktails. Slutteligt findes et afsnit med vigtige onlinekilder samt et whiskey-leksikon. Teksten er løbende flankeret af billedmateriale.

Bogen er super grundig og intet er overladt til tilfældighederne, når man bliver guidet gennem det amerikanske whiskey-marked. Forfatteren beskriver utallige whiskey-mærker, så der er ingen undskyldning for ikke at smage løs. Sproget er flydende og velformuleret og som læser taber man på intet tidspunkt tråden.

Umiddelbart findes der ikke andre dansksprogede titler om amerikansk whiskey, men for yderligere info se den svenske: Bourbon.