Bøger / faglitteratur / bagebøger

Brød uden gluten


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. dec. 2015

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 3. dec. 2015

Til dem, der ønsker indblik i glutenfri, vegansk eller vegetarisk kost - bagværk og småretter. Opskrifterne er tilpasset hele familiens smag.

Forfatteren er pædagoguddannet, underviser i sundhed og har firmaet Rawfood-Livsstil. I sin personlige indledning udtrykker hun bl.a. sine holdninger til sund ernæring. De i bogen anvendte specialingredienser gennemgås grundigt med historie og anvendelse. 2. halvdel af bogen indeholder opskrifter på brød, kager, boller, snacks og enkelte småretter som hummus, falaffel og "fiskefilet" af selleri. Forskellige typer surdej beskrives, ligesom æggeerstatning, der kan bruges hvis man ønsker maden vegansk i stedet for vegetarisk. Hver opskrift afsluttes med ekstra information eller tips til anvendelse og variation.

Pæn og præsentabel kogebog, der med sin brug af og redegørelse for ikke-gængse råvarer virker fornyende, oplysende og meget inspirerende med indbydende fotos. Forfatteren har bl.a. den holdning, at komælk kun egner sig til kalve og underbygger med en ufuldstændig kildeangivelse. Det er udmærket, at ideer vedkendes som tro, idet dokumentation stort set ikke findes i bogen. Farvefotos og varieret layout.

Forfatterens holdninger ligner dem, der udtrykkes i Kernesund familie sådan!Nul hvedeSådan bager du glutenfrit Bogen vægter vareinformation højere end flertallet af glutenfri bage- og madbøger, fx Nul hvede og Sådan bager du glutenfritForfatterens holdninger ligner dem, der udtrykkes i Kernesund familie sådan! Bogen vægter vareinformation højere end flertallet af glutenfri bage- og madbøger, fx og Sådan bager du glutenfritForfatterens holdninger ligner dem, der udtrykkes i Kernesund familie sådan! Bogen vægter vareinformation højere end flertallet af glutenfri bage- og madbøger, fx Nul hvede og .