Bøger / faglitteratur / billedværker

Broerne i København


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

De ældre broer over vand (Knippelsbro ; Langebro ; Sjællandsbroen ; Marmorbroen ; Stormbroen ; Højbro ; Nyhavnsbroen ; Wilders Bro ; Snorrebroen) ; De nye broer over vand (Cirkelbroen ; Bryggebroen ; Cykelslangen ; Inderhavnsbroen ; Trangravsbroen ; Proviantbroen ; Teglværksbroen ; Belvederebroen) ; Broer inde på land (Gefionbroen ; Kastelsbroerne ; Langeliniebroen ; Dronning Louises Bro ; Åbuen ; Carlsbergviadukten ; Frederiksberg Haves broer ; Broerne over det gamle voldanlæg)


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. jan. 2018

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 15. jan. 2018

Broerne i København ikke bare forbinder byen, de fortæller også en historie om den tid, de er bygget i og om de arkitektoniske vinde der blæste på den tid. For interesserede i Københavns arkitektur.

Peter Olesen har efter hånden skabt sig noget af et navn med sine byvandringer i København, hvor der ikke bliver lagt fingere imellem ved arkitektur og byudvikling, han ikke holder af. I denne bog er turen kommet til broerne i København. Her fortæller Olesen om de mere end 25 broer, der efterhånden binder København sammen på kryds og på tværs. I hvert afsnit fortælles om en bro i København. Både om de gamle og kendte som Langebro og Dronning Louises bro og om de nye som Cirkelbroen og Inderhavnsbroen eller "kyssebroen" i folkemunde. Olesen fortæller dels om historien bag broen, men også om, hvorvidt han synes broen fungerer arkitektonisk og hvordan den bliver brugt. Bogen er illustreret.

Enten kan man lide Olesens personlige og bramfrie stil eller også kan man ikke. Men bogen byder på spændende fortællinger og man får et perspektiv syn på broer, man har set hundrede gange før. Bogen er spækket med flotte billeder af broer, både historiske og helt nye.

Af andre bøger om Københavns broer findes Arkitektur guide KøbenhavnGenerøs byKøbenhavn - den blå by, Generøs by og København - den blå byAf andre bøger om Københavns broer findes Arkitektur guide København, og København - den blå byAf andre bøger om Københavns broer findes Arkitektur guide København, Generøs by og .


Politiken

d. 25. jan. 2018

af

af

Karsten R. S. Ifversen

d. 25. jan. 2018


By og land

2018, nr. 119

af

af

Helge Torm

2018, nr. 119


Antik & auktion

2018, nr. 4

af

af

Hanna Nielsen (f. 1943)

2018, nr. 4