Bøger / skønlitteratur / roman

Bryllupsnatten


Beskrivelse


Lotties største drøm er at blive gift, men da kæresten Richard ikke frier, gifter hun sig med sin ungdomskæreste og tager på sit livs bryllupsrejse til Grækenland. En bryllupsrejse, der også involverer ekskærester, storesøstre og forretningsforbindelser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. aug. 2013

af

af

Christine Christensen

d. 20. aug. 2013

Selvom chick lit-genren toppede for et par år siden er der stadig (kvindelige) læsere til romantiske komedier.

Kinsella er et sikkert valg, hvis man ønsker en romantisk komedie, med mange forviklinger og en lykkelig slutning. Bryllupsnatten føjer sig til forfatterskabet på bedste vis. Lotties største drøm er at blive gift og hun er sikker på, at kæresten Richard har tænkt sig at fri, men intet sker. Nedtrykt af kærestesorg beslutter hun sig spontant for at gifte sig med sin ungdomskæreste og tage på deres livs bryllupsrejse til Grækenland. Lotties storesøster står midt i en ubehagelig skilsmisse, og nyheden om lillesøsterens lynbryllup kommer som et chok. Opsat på at få det nygifte par til at indse deres fejltagelse, beslutter hun at rejse efter dem, men undervejs ændres hendes perspektiv, og da hun når frem er hun ikke længere den samme. Stilen er ligetil og hverken personer eller plot indeholder de store overraskelser. Bogen fungerer dog fint på genrens præmisser. Fængende forside.

Marian Keyes og Jennifer Weiner skriver i samme stil som Kinsella. Historien minder også om serien Sex and the city med dens ekstreme fokusering på bryllup og ægteskab som livets højdepunkter.

Kinsella bekender sig til den amerikanske chick lit-genre, hvor plottet sjældent bliver rigtigt overraskende og hvor miljø- og persontegning er temmelig overfladiske. Det er et gennemprøvet og genkendeligt koncept og hardcore fans vil stadig være underholdt af den romantiske og underholdende historie.