Bøger / faglitteratur / erindringer

Burgøjser


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Selvbiografi af smørrebrødets ukronede dronning Ida Davidsen (f. 1937), der fortæller sin historie fra hun som ung i 1950'erne og 1960'erne rejser jorden rundt i smørrebrødets navn for derefter at føre familiens forretning videre.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2013

af

af

Lone Hjerrild Jensen

d. 28. okt. 2013

Selvbiografi af smørrebrødets ukronede dronning Ida Davidsen, der fortæller sin historie fra hun som ung rejser jorden rundt i smørrebrødets navn for derefter at føre familiens forretning videre. For alle læsere af en god, selvoplevet historie fortalt med indlevelse og nerve.

Hvem vil ikke gerne læse historien om frokostrestauranten på St. Kongensgade i København, der lykkedes på trods, og som førte de stolte familietraditioner videre. Om den unge Ida Davidsen, som ved slid, held og et godt bagland forstod at brande smørrebrødet, så det også blev en meget efterspurgt vare i udlandet. Om mange kendte personer, der besøgte restauranten, om danmarkshistorien, som lige var indenom restauranten og blev skrevet, da fru mor Davidsen snød tyskerne og fik dem til at skrive under på, at de danske fanger skulle have serveret smørrebrød. Plus rigtig meget andet, der vidner om et særligt drive, et specielt menneske, for hvem kvalitet og god kundeservice er et adelsmærke. Og helst arbejdede fruen selv i køkkenet, hvor tonen er rå og hjertelig.

Bogen har sin egen personlige stil - minder i emnevalg om andre biografier inden for restaurationsbranchen, fx Lene og Sven Grønlykke, 2012, og i stemning om Jane Aamunds Den grønne port, 1998.

En dejlig, bramfri og ligefrem fortælling om et langt liv i smørrebrødets tegn. Om Ida Davidsen er lige så god til sin metier som til at fortælle må afprøves ved næste givne lejlighed - men mon dog ikke.