Bøger / faglitteratur / vejledninger

Byskaber : rum, skitsering, akvarel


Beskrivelse


Vejledning i akvarel- og frihåndstegning af bygninger, byrum og gadepartier.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. maj 2015

af

af

Søren Møller

d. 12. maj 2015

Instruktion i frihåndstegning, især for arkitektstuderende, bygningskonstruktører og planlæggere.

Titlen henviser til landskaber i byen, når man tegner enkelte huse eller gadepartier. Beskriver hvordan arkitekter, byplanlæggere og andre kan bruge frihåndstegningens kunst til deres projekter, specielt i de indledende faser. Her gennemgås tegneredskaber, skitsering, perspektivtegning især af bygninger, tegning af træer og farvelægning med akvarel. Illustreret med mange akvareller og tegninger i sort-hvid og farver.

En ujævn disponering, overflødige ord og mange af forklarings-måderne gør det ikke til nem læsning. De mange eksempler på akvareller er i en lille gengivelse, som gør nogle af underteksterne svære at læse.

I samme forfatters TegneteknikAnalytisk tegning og teknikker bringes stort set det samme stof i en mere uddybende form med klarere forklaringer og disponering, og i et format der bedre gengiver illustrationerne. Derudover findes meget andet. Fx Analytisk tegning og teknikkerI samme forfatters Tegneteknik bringes stort set det samme stof i en mere uddybende form med klarere forklaringer og disponering, og i et format der bedre gengiver illustrationerne. Derudover findes meget andet. Fx .