Bøger / faglitteratur / vegetariske kogebøger

Calcium uden mælk : plantebaserede opskrifter med nemme løsninger, tips og tricks


Beskrivelse


Kogebog med snacks, bagværk, smoothies, pålæg, salater, varme retter og desserter. Til opskrifterne er angivet antal portioner, ingrediensliste, opskriftsvejledning samt tabel med kcal, protein, fedt, kulhydrat, kostfibre og calcium - både totalt og pr. portion.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. aug. 2019

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 5. aug. 2019

Kogebog for alle, der gerne vil lave mad uden mælk og mælkeprodukter. Det er plantebaserede opskrifter med nemme løsninger.

Bogen har en fyldig (fire siders) indholdsfortegnelse. Den starter med introduktion omkring calcium og calciumrige fødevarer. Herefter følger bogens opskrifter, der er meget forskellige. Her er snacks, bagværk, smoothies, pålæg, salater, varme retter og desserter. Der er mange oversigter i starten af bogen, hvor man kan se, hvor meget calcium, der er i forskellige ingredienser. Til opskrifterne er angivet antal portioner, ingrediensliste, opskriftsvejledning samt tabel med kcal, protein, fedt, kulhydrat, kostfibre og calcium - både totalt og pr. portion. Opskrifterne sluttes af med tips & tricks, og der er farvefotos af resultaterne. Ingredienserne er velkendte og lette at indkøbe. Der er intet register i bogen. Forfatteren er uddannet kok og har afprøvet sunde madopskrifter og madlavningsmetoder i over 30 år. Hun har en hjemmeside her: dengbuhl.dk.

Bogen er grundig og troværdig, ikke mindst pga. de mange tabeller og oversigter.

Forfatteren har medvirket som illustrator til bl.a. SlankeværdiGlutenfri mad uden mælk, og det kendskab bruger hun i calcium-bogen til alle tabellerne. Der findes forskellige kogebøger uden mælk, men oftest kædet sammen med ingen gluten eller andet - som. fx i: Glutenfri mad uden mælk. Denne er umiddelbart den eneste (nyere) med fokus på kun at erstatte mælkeprodukterForfatteren har medvirket som illustrator til bl.a. Slankeværdi, og det kendskab bruger hun i calcium-bogen til alle tabellerne. Der findes forskellige kogebøger uden mælk, men oftest kædet sammen med ingen gluten eller andet - som. fx i: . Denne er umiddelbart den eneste (nyere) med fokus på kun at erstatte mælkeprodukter.