Bøger / skønlitteratur til børn

Carl


Beskrivelse


Endelig er det Carls tur til at besøge Farmor alene. Den lille elefant har sådan glædet sig, de skal lege, bage kager og hygge sig. Efter at de har været ude og købe ind, bl.a de dejligste jordbær, sker der noget, som gør, at Carl gemmer sig i et skab og ikke vil komme ud.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. okt. 2010

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 12. okt. 2010

En dansk og original billedbog til oplæsning for børn fra 4 år til brug i hjemmet og i børnehaven.

Dette er forfatter og illustrators tredje billedbog sammen, det ser ud til at samarbejdet udvikler sig. Carl skal endelig besøge farmor alene, det er dejligt for den lille elefant, og han glæder sig til at de skal være alene og hygge sig. Sådan går det ikke, og Carl bliver rigtig sur, men da han opdager, hvem hr. Grå har med på besøg, bliver alt godt igen. Charmeprocenten er virkelig høj i denne historie om venskaber både i forhold til de ældre generationer men også i forhold til jævnaldrende. Figurerne er elefanter, men de spiser kylling til aftensmad og elsker jordbær med flødeskum, er på mange måder meget menneskelige, men i billedfortællingen som illustrationerne leverer, betyder fx snablerne en del i billederne. Teksten fokuserer på Carl, sproget er følsomt fokuseret og nuanceret på "den lille dreng" inden i Carl.

Det er svært ikke at tænke på Babar af Brunhoff, elefanterne er tegnet i farveholdning og proportioner så referencen er oplagt, men bogen er nu heldigvis helt sin egen, ligesom forfatter og illustrators forrige bog Den lille gule pige. Vi har jo fx Letens bøger om Lotte & Larsen om venskabet mellem generationer, og denne er bestemt på højde med de bøger, og rent litterært nok endnu mere interessant.

En smuk og velforløst billedbog med potentiale for rigtig mange lånere.


Jyllands-posten

d. 6. nov. 2010

af

af

Karen Lise Søndergaard Brandt

d. 6. nov. 2010