Bøger / skønlitteratur / roman

Cash


Beskrivelse


3 personers veje krydses i den stockholmske underverden omkring kokainhandel styret af den jugoslaviske mafia.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. maj 2008

af

af

Kent Skov

d. 9. maj 2008

Med karakteristikken "Stockholm noir", et sprog og et miljø hentet i den kriminelle svenske undergrund er Cash målrettet fans til de hårdkogte krimier. Med de præcist beskrevne lokaliteter vil den også være interessant for krimiturister, der fx er vilde med Dan Brown og John Grisham. Cash er den første i en trilogi, og der er planer om at den snart skal filmatiseres. Det vil selvfølgelig øge interessen for romanen.

Den svenske forsvarsjurist JL er et nyt resultat af svensk krimilitteraturs ualmindeligt frodige miljø. Han har udgivet to bøger, og denne hårdkogte mursten er hans debut fra 2006. Cash foregår i forskellige hjørner af Stockholms underverden og er skrevet i en dynamisk og pågående stil, der skulle ligge tæt på virkelighedens miljø og sprog. Der er tre parallelhistorier baseret på tre personer med forskellig baggrund. Deres veje krydses i Stockholm og i romanen omkring kokainhandel- og misbrug styret af jugoslaviske kriminelle. Handlingens skelet holder og skaber rum for de spændende miljø-og personbeskrivelser i den stockholmske over- og underverden, der står stærkt snarere end selve plottet.

JLs debutkrimi giver mindelser om Jacob Ejersbos Nordkraft i en større skala og fx filmene i Pusher serien. På det internationale niveau er de erklærede forbilleder James Elroy og Dennis Lehane (højaktuel med Gone baby gone).

JLs storbykrimi er rå, medrivende og realistisk og lang. Noget der vil tiltale et ret stort dansk krimipublikum.


litteratursiden.dk

d. 16. juni 2008

af

af

Arne Larsen

d. 16. juni 2008

Velskrevet Stockholm-Noir roman om organiseret kriminalitet i den svenske underverden. Handlingen i bogen tager sit udgangspunkt i den organiserede kriminalitet omkring Stureplan i Stockholm, først og...


Sentura [online]

d. 8. juli 2008

af

af

Ulf Joel Jensen

d. 8. juli 2008


Berlingske tidende

d. 24. maj 2008

af

af

Mette Strømfeldt

d. 24. maj 2008


Weekendavisen

d. 13. juni 2008

af

af

Bo Bjørnvig

d. 13. juni 2008


Information

d. 29. maj 2008

af

af

Mette Højbjerg

d. 29. maj 2008


Politiken

d. 31. maj 2008

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 31. maj 2008


Børsen

d. 16. juni 2008

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 16. juni 2008