Bøger / skønlitteratur til børn

Coco


Beskrivelse


Billedbog. Miguel drømmer om at blive en berømt musiker ligesom sit idol, den afdøde Ernesto de la Cruz. Men i hans familie er der et mystisk, gammelt forbud mod musik. På de dødes dag får Miguel chancen for at ophæve forbuddet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. jan. 2018

af

af

Marianne Agger

d. 15. jan. 2018

Billedbogsudgave af Disney/Pixar-filmen "Coco", der handler om drengen Miguel, der drømmer om at blive en berømt musiker. Til højtlæsning for børn fra ca. 5 år og til selvlæsning til børn fra ca. 8 år.

Den mexicanske dreng, Miguel, kommer fra en skomagerfamilie, men han drømmer selv om at blive musiker ligesom sit store idol Ernesto de la Cruz. Desværre er der et mystisk forbud mod musik i hans familie, som Miguel ikke ved, hvor kommer fra. Det finder han dog ud af på de dødes dag, hvor han låner afdøde Ernesto de la Cruz' guitar fra hans gravmonument. Guitaren fører Miguel til de dødes rige, hvor han møder nogle afdøde familiemedlemmer, der medvirker til at mysteriet om forbuddet mod musik afsløres. Musik ender med at få en stor betydning for familien.

En spændende, cool og anderledes bog, på en lidt syret måde, om den sympatiske, musikelskende Miguel, der stædigt forfølger sin drøm om at spille musik. Desværre er historien til tider en smule svær at holde styr på bl.a. på grund af personer i fortid og nutid, og man kan godt fornemme, at det er en film, der er kortet ned til billedbogform. Masser af fine billeder fra animationsfilmen supplerer teksten, men nogle af billederne er i så mørke farver, at teksten kan være lidt svær at tyde.

Bogen minder i sin form om andre filmatiserede billedbøger fra Disney/Pixar som fx Find Dory.