Kom med helt ind i statsministeriet, når Sjúrdur Skaale beretter fra de dramatiske og fortrolige møder om Færøernes løsrivelse i 2000. Desuden reflekteres over, hvordan det nuværende gode forhold kan bevares. For læsere, der er interesserede i politik eller rigsfællesskabet.
I år 2000 var et politisk flertal på Færøerne og næsten 70% af den danske befolkning, klar til at sige farvel til rigsfællesskabet. Efter lange og hårde forhandlinger mellem Nyrup-regeringen og de færøske politikere, lykkedes det at afværge krisen. Men hvad skete der ved disse forhandlinger, og hvad var baggrunden for kravet om løsrivelse? Det forsøger nuværende medlem af Folketinget for Javnaðarflokkurin, Sjúrðu Skaale, at besvare. Skaale var i 2000 som færøsk embedsmand stærkt involveret i forhandlingerne med Danmark, og bogen er således en insiderberetning, hvor han bl.a. citerer fra fortrolige møder i Statsministeriet. Desuden fortæller han om baggrunden for krisen. Bogen er en revideret udgave af "2000 - tá Føroyar skuldu loysa" som udkom i 2016.
Spændende og dybt interessante øjenvidneskildringer fra en normal lukket verden. Den er let at læse og indeholder nogle vigtige betragtninger på, hvordan man undgår at komme i samme krisesituation igen.
I 2000 udgav løsrivelsespolitikeren, Høgni Hoydal, sine tanker om selvstændighed i Myten om rigsfællesskabetDanmark og Færøerne. Det historiske forhold mellem de to lande behandles mere uddybende i Danmark og FærøerneI 2000 udgav løsrivelsespolitikeren, Høgni Hoydal, sine tanker om selvstændighed i Myten om rigsfællesskabet. Det historiske forhold mellem de to lande behandles mere uddybende i .