Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Daniel og det mørke hav


Beskrivelse


Daniel vågner en nat efter en uhyggelig drøm, udenfor bruser bølgerne, men han og hans familie bor 50 km fra havet. Daniel drømmer flere gange om at drukne, og befinder sig lige pludselig under vandet i havet. Svaret på mysteriet findes i familiens historie.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. mar. 2010

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 2. mar. 2010

En lille gyser i en ny serie for børn fra 10-11 år, bogen er ikke svær at læse, men ikke specielt læsebearbejdet. Den vil desuden også kunne bruges til læsetræning for og med unge, der har brug for lettere tekster til læsetræning.

Bogens genfærdshistorie, om en dreng der må gribe ind i sin egen familie histories gang, er enkelt konstrueret, og vil for den vante læser være på kanten af det forudsigelige, men for den uvante læser fungerer den, fordi den via jeg-fortæller hurtigt suger læseren til sig, billede og tekst følges ad og satsen er klar og tydelig. Sprogligt er den tæt på talesprog i meget af teksten. Illustrationerne er lidt anonyme, men de sort/hvide stregtegninger i rigt mål og vekslende størrelser fungerer i denne sammenhæng. Omslaget er præget af mørkeblå nuancer og er ikke i stand til klart at løfte historiens, ellers gode, muligheder helt ud på forsiden, bagsideteksten er desværre ikke meget bedre, hvad angår enkelhed, så bogen skal nok formidles, indtil den kendes fx i klasserne. Forfatter ses ikke at have udgivet andre børnebøger på dansk. Bogen er oprindelig udgivet på engelsk i 1996.

Sværhedsgraden er lidt under serien Koldt blod og nogenlunde samme sværhedsgrad som Cadeaus serie Let-gys, Niveau 1.

En anvendelig atmosfærefyldt og effektiv lille gyser, hvor fortid og nutid mødes mellem drøm og virkelighed, i en spændende, enkel og velfungerende ramme. Bogen skal formidles, da forside og bagsidetekst nok ikke når hele den potentielle målgruppe.