Bøger / skønlitteratur / roman

Dansen med den uindbudte gæst


Beskrivelse


Kriminalroman. Da en ung kvinde forsvinder fra en dyster og forfalden herregård i Northumberland i det nordlige England, får kriminalkommissær Tate en svær sag at tumle med, som rummer had, jalousi og et godt stænk af det overnaturlige.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. jan. 2005

af

af

Karsten Just

d. 17. jan. 2005

Efter den fremragende Kold som marmor, 2001, har Martin skrevet en spændende roman, som er en fin blanding af gyser og kriminalroman, hvor det overnaturlige og tilsyneladende uforklarlige spiller en stor rolle. I Northumberland på grænsen mellem England og Skotland, forsvinder en ung pige fra den dystre herregård Lyndle Hall. Ægtemanden på herregården er også forsvundet. Er de løbet bort sammen, eller foreligger der en forbrydelse? Kriminalkommisær Tate arbejder med sagen, uden større held. En synsk personlighed, Cranmer tilbyder sin hjælp. Han mener at kunne finde frem til pigen. Tate er skeptisk, og det samme er parapsykologen Audrah, som mener Cranmer er en fidusmager. Den unge piges forsvinden viser sig at have sammenhæng med andre sager om forsvundne personer, og personer som er psykisk ustabile, så Tate og Audrah står over for en kompliceret opgave, som de dog til sidst får løst op for. Fremragende konstrueret, med spændende personbeskrivelser, og en hele tiden sitrende uhygge, som ikke mindst understreges af Northumberlands barske klima, og herregårdens sammenfaldende bygninger, som har stået der i 600 år, og rummer mange hemmeligheder.


litteratursiden.dk

d. 6. juni 2005

af

af

Karen Schaarup

d. 6. juni 2005

På et gammelt, forfaldent engelsk herresæde i Northumberland martres familiens unge søn tilsyneladende af onde ånder. Da en ung medhjælp og husets herre sporløst forsvinder, sænker uhyggen sig over om...


Weekendavisen

d. 18. feb. 2005

af

af

Katinka Bruhn

d. 18. feb. 2005


Jyllands-posten

d. 9. feb. 2005

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 9. feb. 2005


Berlingske tidende

d. 23. apr. 2005

af

af

Keld Nissen

d. 23. apr. 2005