Bøger / faglitteratur

Dansk whisky


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om 18 danske destillerier, lige fra de helt små destillerier til de store med internationale penge i ryggen. Gennem personlige portrætter af whisky-producenterne fortælles om stædighed, iderigdom, iværksætteri, tålmodighed, udfordringer, lange arbejdsdage og ikke mindst god whisky.

Indhold

Whisky sådan i al almindelighed ; Braunstein ; Brænderiet Enghaven ; Brænderiet Limfjorden ; Copenhagen Distillery ; Destilleriet Als ; Falster Destilleri ; Fary Lochan ; Knaplund Distillery ; Mosgaard Whisky ; Nordisk Brænderi ; Nyborg Destilleri ; Sall Whisky ; Stauning Whisky ; Søgaards Bryghus ; Thy Whisky ; Trolden Bryghus ; Vingården Lille Gadegård ; Ærø Whisky


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. okt. 2019

af

af

Lars Ovesen

d. 4. okt. 2019

Dansk whisky er populær, meget populær. Ikke kun i Danmark men bestemt også uden for landets grænser hvor dansk whisky er noget man efterhånden taler om, og drikker. Bliv med denne bog klogere på de danske dråber. For whiskyinteresserede.

Bogen startes med en kort forord hvor forfatterne ridser præmisserne for resten af indholdet op. Efterfølgende et afsnit om whisky i almindelighed, hvorefter bogen tager fat på beskrivelsen af de enkelte destillerier. Det er beskrivelser af 18 danske destillerier, lige fra de helt små destillerier til de store med internationale penge i ryggen. Læs blandt andet om Braunstein i Køge, om Falster destilleri, om Stauning whisky eller om brænderiet Enghaven.

Teksten er spændende og som læser kommer man med et smut om bagved, i produktionen, og hører et par af den mange hemmeligheder der er forbundet med whisky produktion. De mange billeder der flankerer teksten er ligeledes med til at skabe en god historie og sætte en god stemning.

For yderligere om dansk whisky se Whisky på dansk.Informationer og udgaver