Flot billedværk for naturelskere af enhver slags til sofalæsning. Såvel en fryd for øjet som saglig information om dansk natur.
Forfatteren er cand.mag. i naturhistorie og geografi. Han er som fotografen kendt fra nyere værker om planter og landskaber. Bogen gennemgår kronologisk landskabstyper fra Bornholms urgamle klipper over kridtklinter og moler til landskaber dannet under de seneste tre istider. Herunder senere tiders landhævning og -sænkning og påvirkning fra vind, vand og vejr. Desuden forklarer bogen landskabernes karakteristika: geologi, fossiler, plantevækst, dyreliv, oprindelseshistorie og eventuelle udnyttelse. De ofte helsides store fotoer fylder pladsmæssigt mest og supplerer teksten med fortrinsvis solskinsbilleder. Med QR-koder kan man zoome ind, se flere fotoer, dreje i 3D og få tydeliggjort landskabets former.
Fotoerne dominerer helhedsindtrykket af bogen. De er flotte og indbydende og giver sammen med teksten et storslået og betagende indtryk af natur i Danmark samtidig med en grundlæggende forståelse for historien bag dens skabelse. Den vil berige læserens forståelse næste gang han/hun rejser rundt i Danmark.
Udseendet minder om Geologiske naturperler (2011) der dog mere fokuserer ensidigt på geologi og kun medtager en halv snes steder.