Bøger / skønlitteratur / roman

De døde og de levende


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Danmark under besættelsestiden: kæresteparret Karen og Ebbe studerer jura og deltager i modstandsarbejdet, men efter en fejlslagen aktion må Ebbe til Sverige. Da Ebbe kommer hjem igen efter krigens afslutning, er meget forandret.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juni 2016

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 8. juni 2016

De to kærester Karen og Ebbe studerer jura og deltager i modstandsarbejdet, men efter en fejlslagen aktion må Ebbe til Sverige. Da han 5. maj kan komme hjem igen, er meget forandret. En gribende historie om den svære fred for alle romanlæsere, også god til læsekredse.

Romanen fortæller om medlemmerne af en lille, københavnsk modstandsgruppe, der bliver spredt efter en mislykket aktion. Den hektiske og livsfarlige tilværelse forandres brat, da krigen stopper og det almindelige hverdagsliv igen skal leves. Vi følger Karen og Ebbes forsøg på at få deres ægteskab til at fungere på trods af svigt og brudt tillid. Et andet tidligere gruppemedlem fortrænger sine voldsomme oplevelser gennem et hektisk arbejdsliv, hvor han ikke tillader sig at tage sig en pause. For andre bliver alkoholen det, der kan dulme de mørke tanker.

Stærk og velskrevet roman om rastløshed, håb, svigt og skuffede forventninger. Den dobbelttydige titel fortæller om menneskeskæbner, der nok overlevede, men næsten er mere døde i levende live end dem, der satte livet til i modstandskampen.

Temaet om besættelsestiden og efterkrigstiden behandles også i fx Tage Skou-Hansen og Hanne Richard Bechs bøger. Krigen har ikke et kvindeligt ansigtSåret af Svetlana Aleksijevitj eller Såret af franske Laurent Mauvignier er eksempler på udenlandske bøgerTemaet om besættelsestiden og efterkrigstiden behandles også i fx Tage Skou-Hansen og Hanne Richard Bechs bøger. Krigen har ikke et kvindeligt ansigt af Svetlana Aleksijevitj eller af franske Laurent Mauvignier er eksempler på udenlandske bøger.


litteratursiden.dk

d. 1. juli 2016

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 1. juli 2016

Meget vellykket og velskrevet roman om besættelsestiden i Danmark og tiden efter. Om dét som for nogen starter som en spændende leg men ender i dødelig alvor. Alting havde indtil i går været som en le...


Jyllands-posten

d. 20. aug. 2016

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 20. aug. 2016


Politiken

d. 10. juni 2016

af

af

Lasse Horne Kjældgaard

d. 10. juni 2016


Berlingske tidende

d. 5. juni 2016

af

af

Per Krogh Hansen

d. 5. juni 2016


Kristeligt dagblad

d. 11. juni 2016

af

af

Lars Handesten

d. 11. juni 2016


Børsen

d. 3. juni 2016

af

af

Line Rasmussen

d. 3. juni 2016