Bøger / skønlitteratur / roman

De dødes fjord


Beskrivelse


Den unge lidt naive medarbejder i Udenrigsministeriet, Ulrik K. Sonne sendes til Nairobi for at hjælpe med at fragte liget af en grønlandsk mand hjem til hans hjemby, Thule. Den unge mand viser sig at have været på sporet af en sag, som involverer både de danske og amerikanske efterretningstjenester.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. maj 2015

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 29. maj 2015

Geopolitiske intriger, penge og efterretningstjenester er altid godt stof. Hans Jakob Helms fører her læsere af politiske thrillere fra Nairobi over Washington til Thule.

En ung medarbejder i Udenrigsministeriet, Oscar K. Sonne, bliver sendt til Nairobi for at hente liget af en ung grønlandsk mand, som er blevet myrdet i en park i byen. Sagen viser sig snart at ligge langt fra det forventede drab på en naiv vesterlænding som er blevet lokket i døden af en såkaldt "lovebird", for Masaana var ikke en elskovssyg yngling. Han var en seriøs ingeniørstuderende fra det "yderste" Thule, som var kommet på sporet af en frygtelig hemmelighed om hensynsløs udnyttelse af hans hjemland. Oskar ser sig snart hvirvlet ind i en international intrige, som han ikke kan overskue.

Helms har et dybt kendskab til grønlandske forhold. Han har flere andre bøger derfra bag sig, og han har desuden en god fornemmelse for intriger og diplomatisk rænkespil. Han skriver godt og håndterer det vanskelige plot med overblik og kontrol, men personerne mister dybde som handlingen skrider frem, og slutningen afvikles lidt hastigt.

Thulebasen er scene for andre nyere gode thrillers, fx En anden tid. Christina Rosendahls film "Idealisten" har også fat i spørgsmålet om, hvad der i virkeligheden foregik på Thulebasen under den kolde krig.


Jyllands-posten

d. 24. juli 2015

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 24. juli 2015


Politiken

d. 30. aug. 2015

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 30. aug. 2015