Bøger / skønlitteratur / roman

De glemte børn


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. Politikommissær Amaia Salazar i den nordspanske Baztán dal har netop født en søn, da hun involveres i en sag med en række kvindemord. Det kommer meget tæt på hendes egen familie, hvor den sindssyge mor har en uhyggelig rolle.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. okt. 2015

af

af

Jette Landberg

d. 6. okt. 2015

Der udspiller sig igen grusomme hændelser i den smukke, nordspanske Baztán dal. Kommissær Amaia Salazar, der netop har født en søn, involveres på nærmeste hold i dette 2.bind af "Baztán-trilogien". For krimilæsere med hang til et godt gys og spansk særpræg.

Amaia forsøger med vekslende held at være en god mor for sin nyfødte søn, samtidig med at hun står for en meget omfattende mordsag. Der sker adskillige mord i dalen, alle på kvinder med tilknytning til Baztán, og i alle sagerne har morderen begået selvmord. Sagen involverer Amaias uhyggelige, sindssyge mor, en ukendt søster, og den har tråde til den katolske kirke. Som i første del spiller egnen, landsbyerne og den baskiske og navarranske folketro en stor rolle. Der er mange beskrivelser af naturen, dalens særlige klima og de smukke gamle byer. Dolores Redondo debuterede som forfatter med denne trilogi, der for længst er solgt til filmatisering. Bøgerne er et stort hit i Spanien og har betydet meget for turismen i Baztán.

Igen en spændende historie med en fin skildring af en helt speciel egn i stil med første bind Den usynlige vogter. Dog synes jeg, at den bliver lige lidt for lang og lidt for indviklet, den ville have vundet ved at være strammet op.

Jeg har før sammenlignet med Ann Cleeves' Shetlandskrimier, også her er der masser af uhygge, der bygger på gamle historier, folketro og myter.


litteratursiden.dk

d. 5. nov. 2015

af

af

Arne Larsen

d. 5. nov. 2015

Anden del af den såkaldte Baztan-trilogi. Den spanske forfatter imponerer igen med sin velskrevne blanding af seriemorder-krimi og elementer af baskisk folklore og overtro. Redondo bragede igennem på ...


Kristeligt dagblad

d. 31. okt. 2015

af

af

Mie Petersen

d. 31. okt. 2015