Bøger / skønlitteratur / roman

De rene af hjertet


Beskrivelse


Krimi. Kriminalkommissær Simon Serrailler fra den lille engelske by Lafferton står i spidsen for eftersøgningen af en sporløst forsvundet dreng. Samtidig leder han efter meningen med sit liv og den kærlighed, han ikke kan finde.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. feb. 2009

af

af

Lone Krøgh

d. 3. feb. 2009

Atmosfærefyldt engelsk hyggekrimi a la "Rosamunde Pilcher møder Elizabeth George og P. D. James".

For anden gang møder danske læsere den sammensatte kriminalkommisær Simon Serrailler. Han tegner og maler, længes efter kone og børn, men hengiver sig indtil videre kun til sit arbejde i den lille fiktive engelske by Lafferton, hvor hele hans lægefamilie også bor. Aktuelt får han en sag om en 9-årig dreng, som forsvinder sporløst. Sagen er mere end vanskelig, og sideløbende med efterforskningsarbejdet følges Simon privat i sorg og glæde. Selve plottet er ikke det helt store i denne underholdende og letløbende krimi, det er derimod skildringen af Simon og hans uforløste privatliv, af hans familie og rækken af bipersoner. Der er rigtig meget traditionel atmosfære fra en lille engelsk by, feel good stemning og hjemlig hygge ved søsterens Aga-komfur, og det er en rigtig hyggekrimi med appel til mange læsere.

Susan Hill (f. 1942) er en produktiv og alsidig forfatter. Indtil videre har hun skrevet 4 krimier med Simon Serrailler i hovedrollen, og flere skulle være på vej. På dansk foreligger Mørket i et hjerte, 2007 og så De rene af hjertet.

Underholdende engelsk hyggekrimi med lige dele hygge og krimi, og den kan falde i smag hos såvel traditionelle krimilæsere som læsere af fx Rosamunde Pilcher.


litteratursiden.dk

d. 9. mar. 2009

af

af

Vivi Steen

d. 9. mar. 2009

Endelig kom den næste Simon Serrailler-krimi – vi er mange, der har glædet os og den skuffer ikke. Susan Hills første bog om Simon Serrailler, ’Mørket i et hjerte’ kom på dansk i 2007 og for alle os d...


Jyllands-posten

d. 20. feb. 2009

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 20. feb. 2009