Bøger / skønlitteratur til børn / roman

De sidste fortællinger om Frede


Beskrivelse


De sidste 9 fortællinger om Frede og hans gode venner Betty og Kjeld og deres påfund og oplevelser en sommer, hvor de tilbringer megen tid i Fredes fars kolonihavehus.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Lone Svanholm (børn)

d. 18. dec. 2018

Dette er så afskeden med livlige, uimodståelige Frede, søde, snusfornuftige Betty og stakkels, uheldige Kjeld. Kjeld er arbejdsløs og har flere projekter i gang for at skaffe sig penge; detgår ham utroligt skidt, det er meget synd - og man griner ad Thorstein Thomsens herlige måde at fortælle om fortrædelighederne på - men hvor er det dejligt, da Kjeld til slut sammen med Frede ogFredes far vinder den store gevinst i en corn-flakes konkurrence. Disse sidste fortællinger handler lige så meget om Kjeld som om Frede, man lærer ham at kende som en hjælpsom og tiltalende fyruden gnist af ondskabsfuldhed selv i de værste projekter. Hvert kapitel har en afsluttet fortælling, hvoraf jeg kun vil nævne en festlig beskrivelse af hovedstadens karneval. Det er slut nu, oghvor er det en skam! For Fredefortællingerne er børnebøger i topklasse. Omslag og illustrationer af Bodil Nederby er sjove og falder helt i tråd med teksten. Som tidligere er det højtlæsning fra 7års alderen og selvlæsningfra 9-10 år. Alle vil more sig og føle sig som venner til Frede og hans kammerater.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Johs. Herskind (skole)

d. 18. dec. 2018

Titlen fortæller, at vi nu er færdige med Frede. Det er måske også godt at holde, mens legen er god. Første bog i serien: Fortællinger om Frede udkom i 1981 og Flere fortællinger om Frede i1983, og nu efter De sidste fortællinger om Frede, siger forfatteren, at personerne må klare sig uden ham. Det er undertegnede ikke i tvivl om, at de kan. De sidste ni fortællinger er lige såmorsomme som de øvrige. Handlingerne er ikke let at referere, men det kan oplyses, at det stort set er de samme personer, der optræder, som i de første bøger. De er skrevet i et mundret og morsomtsprog, der egner sig såvel til oplæsning for de første skoleår som til selvlæsning for 3.-6. klasse. Thorstein Thomsen har med denne serie, som sine øvrige bøger, f.eks. Nej og Den sommer, Torbensad fast i luftkanalen, slået sit navn fast som en god fortæller for mellemgruppen. For alle basissamlinger og oplæsningshylder.


BUM

Årg. 16, nr. 3/4 (1998)

af

af

Bent Andersen

Årg. 16, nr. 3/4 (1998)


Børn & bøger

årg 39, nr 2 (1986)

af

af

Steffen Larsen

årg 39, nr 2 (1986)


Aktuelt

d. 5. feb. 1986

af

af

Steffen Larsen

d. 5. feb. 1986


Politiken

d. 1. feb. 1986

af

af

Ingerlise Koefoed

d. 1. feb. 1986


Information

d. 20. mar. 1986

af

af

Anna Poulsen

d. 20. mar. 1986