Bøger / skønlitteratur / roman

De tre profetier


Beskrivelse


Joanna Stafford, der er dominikansk nonne, befinder sig pludselig i en blodig krig mellem kronen og korset i 1500-tallets England. Hun er en del af en profeti forudsagt af hele tre seere, og det viser sig at både kongens liv og hele kristendommen ligger i hendes hænder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. juli 2016

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 13. juli 2016

Medrivende og værdig efterfølger til "Den sidste nonne". Især for læsere af historiske romaner med strejf af mysterier og spænding.

De tre profetier er anden del af serien om den handlekraftige, dominikanske nonne Joanna Stafford. Året er 1538 og England er midt i en alvorlig kamp mellem kronen og korset. Joanna der tidligere har været fængslet i Henrik VIIIs torturkamre risikerer at blive fængslet igen, da hun bliver rodet ind i et mørkt, internationalt komplot mod kongen. Undervejs går det op for Joanna, at hun er nødt til at påtage sig den rolle, som en profeti har forudsagt, at hun skal. Profetien er forudsagt af hele tre forskellige seere og er ganske alvorlig - for kongens liv og hele kristendommen ligger pludselig i hendes hænder.

Bilyeau skriver i et flot og deltaljeret sprog. De flotte personbeskrivelser gør, at man føler sig tæt på personerne. Romanen er spækket med historiske personer og begivenheder og har samtidig et handlingsmættet plot, der straks fanger, så det er svært at lægge bogen fra sig. Forsiden er tiltalende og passer perfekt til handlingen, idet den signalerer historie, mystik og spænding.

Jeg kom til at tænke på Katherine Nevilles De otte, der også er en historisk spændingsroman med bl.a. klostre og mystik som en central del af handlingen.