Bøger / skønlitteratur til børn / roman

De tre tyste - Dødeklokken


Beskrivelse


I en dyster verden med magiske klokker, hirdmænd, skyggekrigere og politiske intriger, søger drengen Sigurd efter sin lillesøster Svanhild. Rejsen afsluttes og det afgørende opgør mellem mennesker og skyggefolket afhænger af Sigurd og hans venner blandt klokkemagere og skygger.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. sep. 2019

af

af

Morten Halskov Jensen

d. 13. sep. 2019

I en dyster fantasyverden afslutter drengen Sigurd sin søgen efter sin lillesøster Svanhild. Udfaldet af rejsen har afgørende betydning for det spændte forhold mellem skyggefolket og menneskene i Bavnelandet. For børn i alderen 10-14 år, der holder af en episk fantasyfortælling.

Tredje og sidste bind i fantasytrilogien "De tre tyste". Efter at have ringet med Elaras klokke hos skyggefolket, sygner drengen Sigurd hen i en koma-lignende tilstand. Hans venner klokkemageren Myrhat, skyggen Oresme og krigeren Stærkodder drager omsorg for ham på deres rejse mod Jordfaldshullet. På en bizar og overraskende måde lykkes det dem at vække Sigurd til live. Ved Jordfaldshullet afsløres mysteriet om Sigurds lillesøster Svanhild. Nye farer truer og vi hører om Dødeklokken, den sidst af de tre magiske klokker. På vej i den modsatte retning følger vi krigeren Styrbjørn og den stumme pige Grå på deres vej mod Jærvsborg for at advare menneskene i Bavnelandet mod Moretus og hans skyggehær. Men vil menneskene opgive deres indbyrdes strid og lytte til advarslerne? Mange skæbnetråde finder sammen i det endelige opgør mellem mennesker og skyggefolket.

Velskrevet og vellykket som de foregående to bind. Spændingen forløses og alle handlingstråde redes ud i en overraskende og utrolig gribende afslutning. Du skal læse de to første bøger først for at få mest ud af handlingen.

En anden fantasyserie kunne være "Pigen fra havet", hvor første bind hedder Ravmedaljonen.