Bøger / skønlitteratur / roman

Delikatesse


Beskrivelse


Den unge, smukke enke Nathalie arbejder sig igennem sin sorg i et fransk, IKEA-ejet selskab. Her opstår et bizart trekantsdrama, da chefen nærmest er besat af hende, og hun derimod indleder et forhold til den anonyme og kedelige svensker Markus.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. sep. 2012

af

af

Maria Björnsdóttir

d. 5. sep. 2012

Delikatesse af David Foenkinos er en kærlighedshistorie, der også rummer tab, sorg, fortrydelse og ironiseren over kontorarbejdslivet i en større koncern.

Der er tale om et klassisk trekantsdrama med et tvist. Den unge Nathalie møder Francois, og de gifter sig og får 7 gode år sammen. Så dør han pludselig, og Nathalie helliger sig i sorgen sit arbejde i et IKEA-ejet selskab. Hendes chef Charles er betaget af Nathalie og prøver ihærdigt at vinde hende, men hun udviser ingen interesse. Til gengæld indleder hun et forhold til den anonyme svenske kollega Markus, til Charles' store fortrydelse. Indimellem krydres fortællingen af små anekdoter, citater og uddybende kommentarer fra den alvidende fortæller. Man er godt underholdt undervejs, og historien er bygget forfriskende op. Beskrivelserne af kontorlivets udfordringer og psykologiske spil er morsomme. Personerne virker bevidst karikerede og endimensionale. Romanen er nomineret til flere litterære priser. Bogen kan måske pga. de enslydende titler, desværre forveksles med En delikatesse af Muriel Barbery. Bogen er filmatiseret.

Forfatteren sammenlignes ofte med Nick Hornby, hvilket den underspillede ironi og lidt friske stil retfærdiggør.

En underfundig lille kærlighedsroman, som både rummer melankoli og morsomme optrin, smerte og glæde. Mest til kvindelige læsere.


litteratursiden.dk

d. 26. feb. 2013

af

af

Henriette Olesen

d. 26. feb. 2013

Lille fortælling om sorg og kærlighed, der også ironiserer over arbejdet i et stort kontormiljø. Trænger man til en feel-good roman, der både underholder og berører, er ’Delikatesse’ et godt bud. Nata...


Jyllands-posten

d. 29. sep. 2012

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 29. sep. 2012


Weekendavisen

d. 14. sep. 2012

af

af

Lars Bonnevie

d. 14. sep. 2012


Politiken

d. 27. sep. 2012

af

af

Bjørn Bredal

d. 27. sep. 2012