Bøger / skønlitteratur / roman

Dem der dræber drømme sover aldrig


Beskrivelse


Advokatfuldmægtig Eric Letang drømmer om en fælles fremtid i Sverige med sin elskede, den tyske advokat Gertrude, og deres lille barn, Erich Maria. Men politiet i Hamburg tror fejlagtigt, at Eric og Gertrude er terrorister.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. sep. 2018

af

af

Lone Krøgh

d. 20. sep. 2018

I den populære serie "Det store århundrede" er vi kommet til 1970'erne. Henvender sig bredt til Jan Guillous trofaste læsere, mens nye læsere af serien bør begynde med første del for at få det hele med.

Den sidste af de tre Lauritzen-brødre dør i Stockholm i 1970 og efterlader en del til arvingerne. En af dem er den unge venstreorienterede advokatfuldmægtig Eric Letang. Han drømmer om en fælles fremtid i Sverige med sin elskede, den tyske advokat Gertrude, og deres lille fælles barn, Erich Maria. Dog tror politiet i Hamburg fejlagtigt, at Eric og Gertrude er terrorister, og hun bliver skudt. Trods mange udfordringer lykkes det Eric at få sønnen til Stockholm, men inden længe er han, hans kolleger og venner midtpunkt i en vidtforgrenet sag om terror i Sverige.

Jan Guillou er som altid en velskrivende og underholdende fortæller med en klar opfattelse af sort og hvidt. Han blander dramatisk historieskrivning og stolte familietraditioner på en stort set velfungerende måde; som læser må man dog affinde sig med lange docerende politiske eller juridiske passager og en til tider endimensionel persontegning. Jeg har alligevel slugt bogen og været optaget af den; det samme vil seriens mange læsere være.

Oplagt at sammenligne med de øvrige bind i serien og med Gunnar Staalesens "Bergen-trilogien." I begge tilfælde får man en underholdende og velfungerende kombination af lange linjer og familieroman.


litteratursiden.dk

d. 23. nov. 2018

af

af

Beth Høst

d. 23. nov. 2018

Guillou er en ubesværet fortæller og en fantastisk håndværker, og derfor accepterer man de lidt belærende afsnit om den politiske baggrund for 70'ernes grupperinger. Bogen er ottende bind i forfattere...


Politiken

d. 20. okt. 2018

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 20. okt. 2018


Jyllands-posten

d. 28. okt. 2018

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 28. okt. 2018