Musik / rock

Dem, vi plejede at være


Anmeldelser (6)


Undertoner

d. 12. feb. 2021

af

af

Simon Ørberg

d. 12. feb. 2021

"På sit andet album som Guldimund fuldender Asger Nordtorp sit romantiske projekt om at vride de største følelser ud af dagbogsoptegnelser fra et parforhold på kanten af opløsning. Resultatet er et forbandet godt skilsmissealbum, der vover sig ud i noget så farligt som at håbe på forsoning ... Her er ingen kalibrerede pophooks, der stjæler din opmærksomhed, men i stedet sange der i sit eget tempo kravler ind under huden og nægter at give slip ... Nordtorps baggrund i kirkekor benægter sig ikke. I de enkle, nogle gange barnlige rim gemmer sig en katedral af følelser; i de usentimentale beskrivelser af hverdagens trummerum ... Man skal lede længe efter et andet dansk album, der med samme originalitet og præcision udleverer, hvad der sker, når kærligheden slipper op - og alligevel tør håbe, at den i sidste ende vil sejre".


Gaffa [online]

d. 12. feb. 2021

af

af

Nicklas Christensen

d. 12. feb. 2021

"I titelnummeret leverer Asger Nordtorp Pedersen en vokalpræstation, der efterlader én i næsegrus beundring for, hvilket imponerende værktøj han har til rådighed. Sikke en rækkevide. At han er tidligere medlem af drengekoret synes åbenlyst. For vokalen igennem hele albummet er næsten (for) fuldkommen ... Der er ingen begrænsninger. Grundskitsen er den akustiske guitar, der bliver tilsat et arsenal af instrumentering. Analog såvel digital. En gang imellem har man lidt svært ved at finde en egentlig melodi. Fordi der er så meget i spil. Både musikalsk og tekstmæssigt".


Politiken

d. 26. feb. 2021

af

af

Lucia Odoom

d. 26. feb. 2021

"Den maskerede sanger Guldimund skriver ærlige og rå sange med stor musikalsk skønhed, men teksterne kammer over i en desperation, det ikke altid er så spændende at opholde sig i ... 'Dem, vi plejede at være' er et flot musikalsk værk og opfølger af debutten 'Så er det vel bare det?' fra 2017 (...) men kompositionerne står i skyggen af teksternes lidt for direkte facon".


Jyllands-posten

d. 28. feb. 2021

af

af

Kasper Schütt-Jensen

d. 28. feb. 2021

"Nu har Asger Nordtorp Pedersen helliget sig projektet Guldimund, hvori han kombinerer inspiration fra den danske sangskat med et indiefolket univers med sårbare tekster om parforholdets op- og nedture. Man kan beskylde Asger Nordtorp Pedersen for at dyrke det banale, især i teksterne, men han gør det altid med overraskende twist, og sangene præsenteret via delikate lydbilleder, hvor hovedpersonens skrøbelige røst fungerer som projektets vigtigste instrument".


Weekendavisen

d. 26. feb. 2021

af

af

Klaus Lynggaard

d. 26. feb. 2021

"30-årige Asger Nordtorp Pedersen [debuterer] under aliasset Guldimund stærkt og overbevisende med lp'en 'Dem, vi plejede at være' ... Over ni på en og samme gang ekstremt delikate og brutalt selvransagende sange dissekeres et kærlighedsforhold, hvis aktører pendler mellem vrede, opgivelse og ømhed ... At Guldimund er et talent ud over det sædvanlige, skal der ikke herske tvivl om, han tør og kan mere end de fleste og viser sig med 'Dem, vi plejede at være- fra første færd som en fuldmoden kunstner, der fører den dansksprogede sang nye steder hen".


Information

d. 12. feb. 2021

af

af

Ralf Christensen

d. 12. feb. 2021

"Som Guldimund har [Asger Nordtorp Petersen] nu for alvor fundet sin grundtone på sit andet, fremragende album 'Dem, vi plejede at være' - en grundig selvbiografisk eller måske autofiktiv undersøgelse af en parforholdskrise i hans børnefamilie ... Det er sange fra det sted, hvor man ikke længere kan se den, man forelskede sig i - kun frustrationerne og fejlene. Den anden er blevet til noget andet, og det føles som et forræderi. Men man er jo også selv forræder i dén duet, det er jo også blikket, der er forandret. Han tager de emotionelt svungne vokaler fra r&b og pop - Frank Ocean og The Weeknd - og blander dem med flyvsk højfrekvent vokal a la Mews forsanger Jonas Bjerre og en flamboyant artikulation a la Bisse. Men Guldimunds vokal fortjener også et studie i egen ret, for den er en opvisning i, hvordan man bevæger sig videre fra sine inspirationskilder - og bliver til sig selv. Og i hvad den mandlige sangstemme kan".