Bøger / skønlitteratur / roman

Den blodrøde tråd


Beskrivelse


Sierra og Mary Kathryn lever i hver sit århundrede under vidt forskellige vilkår. På trods af denne afstand er der store ligheder i deres kamp for kærligheden og deres kamp med Gud. Begge erfarer de at vejen til kærligheden går gennem troen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. nov. 2012

af

af

Laura Michelsen

d. 28. nov. 2012

Til læsere af kærligheds- og slægtsromaner, der udfolder sig inden for en religiøs ramme.

Romanen har to parallelle spor. I hovedfortællingen følger vi Sierra, der er gift med Alex, som er en succesfuld computerspiludvikler. Så succesfuld at Sierra føler sig hægtet af og fremmedgjort over for en pludselig mere velhavende tilværelse, end hun identificerer sig med. Det ender i skilsmisse og krise for Sierra, der dog, da det hele ser allerværst ud, møder Gud i form af en politibetjent, der stopper hende, fordi hun kører for stærkt. Fra da af ændres Sierras perspektiv og hun begynder at tage ansvar for sit eget liv. Flettet ind i Sierras historie får vi Mary Kathryn McMurrays. Hun er Sierras tip-tip-tip oldemor, hvis dagbog Sierras mor har gemt og foræret hende. Dagbogen fortæller om Mary Kathryns rejse fra Missouri til Oregon i midten ad 1800-tallet. Om liv, død, kærlighed og endelig også hendes møde med Gud. De to kvinder kæmper den samme kamp med troen og kærligheden og genfinder til sidst kærligheden gennem troen.

Romanen er ikke en af forfatterens bedste og slet ikke på højde med serien Martas arv fra 2010.

Forfatteren lykkes ikke rigtig med sin fortælling om Sierra, der vedbliver at være for klichefyldt og ikke troværdig. Lidt bedre går det i afsnittene om Mary Kathryn. Rivers er afgjort bedre til at fortælle inden for en historisk ramme. Sprogligt er romanen også noget ujævn og sine steder præget af en meget direkte oversættelse.