Bøger / skønlitteratur / roman

Den danske lokkedue


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. Den tidligere lidt slidte krigsreporter Ketil Brandt befinder sig pludselig fanget i et plot med sprængbare ingredienser som menneskehandel, trafficking og centraleuropæisk korruption.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. mar. 2011

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 11. mar. 2011

Absolut bred og stor målgruppe. Guf til de mange læsere af danske og skandinaviske krimier.

Krimidebut. Forfatteren er prisbelønnet journalist (f. 1968) og nuværende udlandsredaktør på Kristeligt Dagblad. Han debuterer her som krimiforfatter, men har mærkbart og hurra for det ikke lagt sin journalistiske samfundsbevidste tæft alt for langt til en side i denne vellykkede debut. Emnerne er så sprængbart højaktuelle som trafficking, menneskehandel og centraleuropæisk korruption. I romanen, der er den første i en planlagt trilogi, præsenteres vi for første gang for den deducerende danske journalist Ketil Brandt. Han er en lidt slidt hårdkogt ex-udlandsreporter. Nogle vil måske endda kalde ham afdanket. Og han er et absolut interessant nyt bekendtskab på den danske litterære krimi-scene. I romanens start er han efter en voldsepisode på retræte som informationsmedarbejder i Københavns Lufthavn. En bryllupsinvitation fra Sarajevo og fundet af Brandts gamle ven, en ex-nødhjælpschauffør fra den jugoslaviske borgerkrig, myrdet på gaden i Ljubljana, er startskuddet til at et fascinerende plot udfolder sig. Jeg ser med store forventninger frem til de følgende bind. Bind 2 er planlagt til 2012.

Henrik Brun har også skrevet dokumentarbogen Kroppe over grænser. Oplagt at sammenligne med fx Leif Davidsen, og her synes jeg helt klar Brun tager teten.

Fortrinlig ny dansk thriller med internationalt islæt om højaktuelle emner. Nem at formidle og jeg tror på mange læsere.


litteratursiden.dk

d. 27. juni 2011

af

af

Arne Larsen

d. 27. juni 2011

Gedigen og spændende ny dansk international thriller, som med det tidligere Jugoslavien som kulørt baggrund. sætter fokus på menneskesmugling, trafficking og kriminelle elementer. Ketil Brandt er tidl...


Jyllands-posten

d. 22. juni 2011

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 22. juni 2011


Politiken

d. 3. aug. 2011

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 3. aug. 2011


Kristeligt dagblad

d. 8. apr. 2011

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 8. apr. 2011