Bøger / faglitteratur

Den didaktiske fantasi : historien om Ea


Beskrivelse


I form af en rammehistorie fortalt gennem to lærestuderende, diskuteres professionshøjskolernes øgede akademiske og videnskabelige arbejdsformer, eksemplificeret ved et didaktisk eksempel på, hvordan teorier også kan formidles i sammenhæng med læreruddannelsen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. nov. 2014

af

af

Hans-Christian Uth

d. 17. nov. 2014

Fortælling om læreruddannelsens korsvej: praksis og livsoplysning i den ene retning, evidens og videnskabelighed i den anden. Tidens diskussion lægges i munden på Ea og Rune, som forsøger skabe mening og forståelighed i deres uddannelse. For lærerstuderende og andre, som bekymrer sig om folkeskolens fremtid.

Gennem 35 kapitler følger vi to lærerstuderendes møde med pædagogikkens dilemmaer og samtidens diskussioner om dannelse og læring, kritik og tilpasning, teori og praksis. Bogen er hverken roman, essay eller faglitteratur men en hybrid, som måske kan kaldes faglig fortælling. Gennem hovedpersonernes studiearbejde citeres der livligt fra historiske og nutidige pædagogiske tænkere og debattører. Bogen rummer kapiteloversigt, som muliggør hurtig læsning eller genlæsning af udvalgte problemstillinger. Den afsluttes af en omfattende og dækkende litteraturliste.

Bogen fremstiller nogle meget væsentlige problemstillinger på skole- og læreruddannelsesområdet. Det gøres engageret og indlevende, men rammehistorien om Ea og Rune kan ind imellem virke en anelse klichepræget, og bogen skæmmes af en del uhensigtsmæssigheder vedr. tegn, stavning og opsætning.

Kritiske tilgange kan også findes i Terrængående visioner for folkeskolenUren pædagogik fra 2006, og fra de seneste år i Uren pædagogik bind 1 og 2Kritiske tilgange kan også findes i Terrængående visioner for folkeskolen fra 2006, og fra de seneste år i bind 1 og 2.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 21. okt. 2014

af

af

Gunnar Green

d. 21. okt. 2014