Bøger / skønlitteratur / roman

Den falske købmand


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


I år 731 erobrer den jyske konge Angantyr Fyn, men den lokale fynske konge giver ikke op. En ung skibsbygger bliver sendt på hemmelig mission til Jylland for at samle modstandere til fornyet kamp.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. apr. 2002

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 18. apr. 2002

Jørgen Lindgreen har foruden flere romaner også en række radio- og tv-spil samt teaterstykker bag sig med romantrilogien Fejdens fredløse, Udfordringen og Stormen på Assens, der udspiller sig på Fyn under Grevens fejde, som seneste. Også Den falske købmand er en historisk roman, men her er vi helt tilbage i 700-årene umiddelbart inden vikingetiden og samlingen af Danmark til et rige. Fyn er netop besejret og besat af en magtfuld jysk konge, men den lokale småkonge, der ikke har givet helt op, sender en ung bådebygger på en hemmelig mission til Jylland for at tage kontakt med overlevende modstandslommer der. Bogen, der nærmest må betegnes som et romantisk nationalt drama, skæmmes voldsomt af, at det ikke lykkes forfatteren at skabe sammenhæng mellem tid, personer, normer og holdninger, og det historiske fungerer mest som kulisse. Sprogligt kniber det også. Forfatterens blanding af gammelt og nyt skurrer slemt, og stemningen brydes hele tiden af anakronismer. Parallellerne til nutidens EU debat er selvfølgelig spændende, men ikke tilstrækkelige til at bære resten hjem.


litteratursiden.dk

d. 27. sep. 2011

af

af

Jens Rasmussen

d. 27. sep. 2011

I året 731 besætter den ærgerrige jyske konge Angantyr Fyn. De jyske krigere tvangsudskriver med hård hånd fynboer til tvangsarbejde ved Dannevirke. Men den fynske konge Regnar har stadig et kort i ær...


Kristeligt dagblad

d. 13. juni 2002

af

af

Runa J. Kähler

d. 13. juni 2002


Sletten / Nordfyns Museum

2002

af

af

Hans Henrik Jacobsen

2002