Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den fjerde bog om Maj & Mío


Beskrivelse


Hestepigen Maj skal sammen med sin veninde, Mira, til stranden på hesteryg og til et stævne, hvor hun skal konkurrere mod den lidt stride Katrine.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. mar. 2020

af

af

Marion Tirsgaard

d. 10. mar. 2020

To historier om hestepigen Maj, der sammen med sin veninde skal til stranden på hesteryg og til et stævne, hvor hun skal konkurrere mod den stride Katrine. Bogen er 4. del i serien "Maj & Mio", der kan anbefales til piger fra 8-11 år og til højtlæsning fra 6-7 år.

Som i de andre bøger om Maj og hesten Mio, er der to historier i én. I "En mærkelig badedag" skal Maj og Mira på venindetur til stranden med deres heste. Maj glæder sig, men på turen er Mira vildt underlig og bestemmer det hele. Da de møder Frederik og de andre venner fra stalden, går det op for Maj, at det har noget med Frederik at gøre. I "Stævnet" skal Maj til stævne og konkurrere mod den stride Katrine. Maj er både spændt og nervøs, især efter at Katrine på Facebook skriver, at Maj slet ikke er god nok til at ride Mio. Historierne kan læses uafhængigt af hinanden. Kirsten Sonne Harild har skrevet en lang række børnebøger, fx hesteserierne "Pjok og Petrine" og "Pony & co." Med sort-hvide illustrationer.

De fleste piger, hvad enten de er hestepiger eller ej, vil elske denne serie, der både handler om heste og genkendelige hverdagstemaer, som fx venskaber, familieliv og mobning. Sproget flyder, og bogen har et godt miks af spænding og feel-good.

Serien minder om forfatterens førnævnte serier, særligt "Pony & co.", der er til samme aldersgruppe. Kan anbefales til de, der har læst "Pjok og Petrine" og Sigge-bøgerne og efterspørger noget, der er lidt sværere.