Bøger / faglitteratur

Den fjerde industrielle revolution


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


De nye teknologier, der er en del af den fjerde industrielle revolution, er designet til at forbedre vores liv, men medfører også udfordringer og potentielle risikoelementer. Forfatteren forsøger i denne bog at skitsere hvordan vi i fællesskab kan forme denne revolution, så vi skaber en fremtid hvor innovation og teknologi gavner alle.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. jan. 2018

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 15. jan. 2018

"Når den fjerde industrielle revolution er så anderledes end det, vi tidligere har oplevet, skyldes det i første omgang, at den er drevet af digitale teknologier." Sådan konstateres der i denne debatbog for dig som følger debatten om vores mulige digitale fremtid.

Bogen udspringer af topmødet i 2016 i WEF (World Economic Forum), en schweizisk fond med et diskussionsforum om verdens økonomiske problemstillinger. I bogens indledning lister forfatteren tre faktorer, som underbygger hans påstand om en fjerde industriel revolution. Det er hastigheden udviklingen har, rækkeviden af de ændringer som sker, og det som han kalder "Den systemiske indflydelse", hvor hele systemer på tværs af landegrænser og branche-barrierer omdannes. I bogen er der bud på, hvad 2025 vil byde på. Her vil 10 % af befolkningen går i tøj tilsluttet internettet, den første 3D-printede bil er i produktion og vi ser den første kunstige intelligente maskine som bestyrelsesmedlem. Bogen har forord af Jim Hagemann Snabe, som er bestyrelsesformand for A. P. Møller. Forfatter er Klaus Schwab, som er bestyrelsesformand for WEF.

Interessant og aktuel debatbog om den digitale virkelighed og fremtid. Ikke mindst er der spændende og for nogle måske også lidt skræmmende at læse om den mulige digitale fremtid.

Om den digitale fremtid fx også Fremtiden tilhører de frygtløseDen digitale omstilling eller Den digitale omstillingOm den digitale fremtid fx også Fremtiden tilhører de frygtløse eller .


Politiken

d. 7. apr. 2018

af

af

Lasse Posborg Michelsen

d. 7. apr. 2018


Jyllands-posten

d. 17. feb. 2018

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 17. feb. 2018


Børsen

d. 5. apr. 2018

af

af

Henrik Ørholst

d. 5. apr. 2018