Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Den gode vurderingspraksis


Beskrivelse


Ideer, værktøjer og anvisninger til, hvordan læreren i praksis kan udvikle egen vuderingspraksis - i alle fag og på alle klassetrin.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. sep. 2013

af

af

Hans-Christian Uth

d. 11. sep. 2013

Bogen retter sig først og fremmest mod praktiserende lærere, men den vil sandsynligvis også kunne anvendes i kursus- og uddannelsessammenhænge.

Bogen indleder med at beskrive forskellen på evaluering og vurdering, på summativ og formativ vurdering - og dermed forskellen på vurdering af læring og vurdering for læring. Kapitel to gennemgår seks væsentlige kriterier for god vurderingspraksis. Det gøres bl.a. ved hjælp af skemaer, diagrammer, praksiseksempler og værktøjer. I bogens tredje kapitel beskrives nærmere otte vurderingsværktøjer og seks forskellige vurderingsskemaer. Der afsluttes med et kapitel om måltaksonomier - igen med tilhørende skemaer, som kan understøtte de tidligere beskrevne værktøjer, og et kapitel om lærerens vurdering af egen praksis. Mange steder i bogen optræder et ikon, som henviser til bogens hjemmeside, hvor der kan hentes skemaer, skabeloner og yderligere forklaringer. Bogen rummer indholdsfortegnelse og litteraturliste. Ind imellem er bogen præget af uhensigtsmæssig typografi/layout.

Man kunne kalde bogen en pixi-udgave af Trude Slemmens bog fra 2012: Vurdering for læring i klasserummet . Bogen er mere direkte relateret til praksis, og den vil i højere grad end førstnævnte kunne anvendes som håndbog.

En lille praksisrettet udgivelse funderet på et solidt teoretisk grundlag.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 17. dec. 2013

af

af

Helle Bjerresgaard

d. 17. dec. 2013