Bøger / faglitteratur til børn

Den grusomme sandhed om romerne


Beskrivelse


Beskrivelser af en ukendt bagside af romertiden. For eksempler romertidens tandpasta med urin og dyreknogler, opererationer mod hovedpine med metalbor og boksernes handsker med søm og pigge.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. nov. 2008

af

af

Erik Boas Pedersen

d. 18. nov. 2008

Bogen henvender sig til børn i alderen 10-12 år. De "sjove" tegninger giver en lidt underlig vinkel på emnet, der omhandler adskillige aflivningsmetoder og makabre operationer. Ikke anvendelig i historieundervisningen, dertil for fragmentarisk og overfladisk.

Bogen består af 13 opslag, der har til hensigt at vise en mere ukendt bagside af romertiden. Som eksempler bruges datidens tandpleje, hvor urin og dyreknogler indgik som elementer i tandpastaens indhold, hvordan læger opererede mod hovedpine med metalbor og boksernes handskebeklædning med søm og pigge. Fortælles i korte, lettilgængelige tekster i overskuelig og behagelig grafik, suppleret og illustreret med humoristiske tegninger. Bagest fagbogens kendetegn i form af ordliste, henvisninger til andre bøger og netadresser samt stikord.

Der findes en del andre bøger om emnet, også til målgruppen, som er mere anvendelige i undervisningssituationer og derfor mere interessante for skolebibliotekerne. Er fokus på underholdningsværdi lægger denne sig i sporet på Fri mig for at blive romersk gladiator, Carlsen, 2000, der er klart bedre og sjovere, og et langt stykke ad vejen fortæller samme historie.

En bog, der overfladisk underholder om sit emne, dog knap så godt som andre tiltag.Informationer og udgaver