Bøger / faglitteratur / rejseguides

Melonis guide til antikkens Rom


Beskrivelse


En guide der tager læseren med rundt i nutidens Rom og fortæller historien om de monumenter og spor fra antikkens Rom som stadig kan ses.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. sep. 2012

af

af

Kent Skov

d. 13. sep. 2012

For de Rom-rejsende der specifikt ønsker en guide til romertidens antikke seværdigheder. Bogen giver en bred og struktureret oversigt og præsentation af de mange historiske seværdigheder.

Guidebog om antikkens seværdigheder i Rom. Bogen har både de store kendte seværdigheder og de mindre kendte monumenter, templer og steder. Guiden indles med en kort historisk gennemgang om Roms historie med de vigtigste årstal, kejsere og særlige karakteristika med akvædukter og broer og tilknytningen til floden Tiberen og havet m.v. Bogen er delt op i ti afsnit, der grupperer seværdighederne i kategorier som: Religiøse templer og kirker, bylivet med stadions, termer og teatre, de kejserlige borge og mausolæer, triumfbuer og søjler, museerne samt de mindre kendte "tilfældige" seværdigheder, hvis historie ikke er så velbelyst eller dramatisk. De mere konkrete fakta veksler med fortællende afsnit om perioder og steder. Bogen er forsynet med fotos og enkelte kort og har en traditionel, lidt kompakt opbygning med småt trykt tekst i et format, der gør bogen bedre til forberedelse end til opslagsbrug på stedet.

Af lignende bøger er udover de gængse byguides fx Antikkens arkitektur og dens efterliv og den større anlagte Glimt af Rom.

Komprimeret guide om de kendte og mindre kendte seværdigheder i det antikke Rom. Bogen er en blanding af faktuelle oplysninger og mere fortællende afsnit om Roms historie, der mere er velegnet til forberedelsen til rejsen end som opslagsbog på stedet.