Bøger / skønlitteratur / roman

Den gyldne løve


Beskrivelse


I 1600-tallets Afrika drømmer den unge engelske kaptajn Henry "Hal" Courtney om et familieliv. Men først står menuen på kidnapning og jagt på bortfører, og endnu et møde med en dødsfjende.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. maj 2016

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 18. maj 2016

For dig som søger et godt gammeldags eventyr er her endnu en spændingsbog i Wilbur Smiths serie om den engelske familie Courtneys meritter i Afrika. Som dreng ser Henry "Hal" Courtney sin far blive henrettet som pirat. Hal drømmer nu selv om at blive far, men skæbnen har flere udfordringer til ham.

"Du har nedlagt dine dødsfjender. Du har reddet tabernaklet og den hellige gral. Du har vundet kærlighed fra en kvinde, der har slået mægtige hære .... Jo jeg tror du er klar til at vugge et spædbarn i dine arme". Sådan konstaterer Aboli, der var Hals far Francis' bedste ven og sammensvorne, og faderskikkelse for Hal. Men den lykkelige genforening med den smukke etiopiske kvindelige general Judith Nazet er kort. Da Hals skib, Golden Bough, gør holdt i Zanzibar bliver Judith kidnappet og en jagt på de skyldige tager fart. I kulissen lurer endnu en dødsfjende. En uhyggelig skikkelse, "Gribben". Han er deformeret af en brand og nu gemt bag en lædermaske, hvorfra det ene fungerende øje ser hævngerrigt og hadefuldt på verden. Tiden er slutningen af 1600-tallet. Courtney-serien startede i 1964 med Når løven jager. "Den gyldne løve" er skrevet af Wilbur Smith i samarbejde med Giles Kristian.

Underholdende spændingsroman og "page-turner" på niveau med Wilbur Smiths andre romaner.

Wilbur Smith har sin egen niche, men kan sammenlignes med fx Clive Cussler, der ofte også tager afsæt i Afrika.


litteratursiden.dk

d. 28. juni 2016

af

af

Helle Post

d. 28. juni 2016

Hal Courtney må atter kæmpe for retfærdighed og frihed i denne tempofyldte og typiske Wilbur Smith-roman. ’Den gyldne løve’ er underholdende men ikke forfatterens bedste. Denne bog er en typisk Wilbur...