Bøger / skønlitteratur / roman

Den inderste kreds : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi. Kriminalkommissær Knutas og journalisten Johan bringes igen sammen af to sager om en halshugget hest og en myrdet arkæologistuderende. Afsløringen af en kreds asa-troende giver sammenhæng med forbrydelserne, og det bliver farligt for opdagerne.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. okt. 2008

af

af

Michael Olsen

d. 10. okt. 2008

Den inderste kreds er en typisk skandinavisk krimi, hvor personernes privatliv fylder lige så meget som krimigåden. Så læsere af blandt andet Liza Marklunds krimier vil blive glad for denne bog også.

På Gotland bliver en hest fundet død. Den er halshugget, men hovedet er forsvundet. Det er midt i agurketiden, så den udstationerede tv-journalist Johan Berg er meget interesseret i sagen. Og interessen bliver absolut ikke mindre, da en morder pludselig slår til og på makaber vis myrder en ung arkæologistuderende. Flere mord følger og den lokale politiinspektør Anders Knutas kæmper for at løse sagen, imens Gotland bliver oversvømmet af flere interesserede og meget nysgerrige journalister. Den inderste kreds er Mari Jungstedts tredje bind i serien om Anders Knutas og Johan Berg. Krimien er udmærket skrevet og alle tråde bliver bundet sammen til sidst. Bagsideteksten er dækkende for indholdet.

Den inderste kreds minder i høj grad om de mange andre femikrimier, der er dukket op de sidste år. Dog er hovedpersonerne i denne bog mænd og mordene er en anelse mere makabre, end det er normalt for genren.

Den inderste kreds er en udmærket krimi, der følger trenden fra de efterhånden mange andre skandinaviske krimier. Personerne er vedkommende og historien bliver fint rundet af til sidst.


Politiken

d. 8. nov. 2008

af

af

Anette Dina Sørensen

d. 8. nov. 2008


Information

d. 2. okt. 2008

af

af

Mette Højbjerg

d. 2. okt. 2008


Kristeligt dagblad

d. 7. mar. 2009

af

af

Mie Petersen

d. 7. mar. 2009


Kristeligt dagblad

d. 6. juni 2009

af

af

Mie Petersen

d. 6. juni 2009