Bøger / skønlitteratur / roman

Den lange vej hjem


Beskrivelse


Claire flyttede som 10-årig til Skotland, da hendes mor gifter sig med Leo. Hun kommer som voksen tilbage, da Leo bliver syg, og må genopleve fortidens hændelser og undersøge, hvad der egentlig foregik for at komme videre.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. okt. 2010

af

af

Beth Høst

d. 26. okt. 2010

Målgruppen til denne er de samme, som læser, Binchy, Pilcher (hans mor), Bickmore, Steel etc.

Handlingen er splittet op mellem en nutid (2007) med en form for tilbageblik med kapitler, der foregår i 1981 som det tidligste. Hovedpersonen er Claire, og vi oplever, hvordan hendes mor, en ung enke, møder og gifter sig med Leo, en varm og venlig 15 år ældre mand. Claire er 10, da de flytter til Leos store hus i Skotland, som hun kommer til at elske, og hendes bedste ven bliver Jonas på nabogården. Historien har mange elementer, der er Leos børn af første ægteskab, de hader åbenbart Claire og hendes mor; og Jonas afbryder pludselig enhver forbindelse med Claire, der dropper studier og tager på rejse. Alt dette fortælles i spring. Historiens egentlige udgangspunkt er Leos slagstilfælde, hvor Claire og hendes amerikanske mand straks tager til Skotland for at hjælpe. Intriger, byggeplaner, hussalg og underlige forklaringer på fortidens hændelser ender naturligvis i en happy ending, der ikke falder helt ubesværet for læseren. Et antal tillægsord er heller ikke nok til at give nuancer i hverken skildringer af personer eller steder.

Forfatterens mor, Rosamunde er jo den uundgåelige sammenligning, som jeg synes falder ud til hendes fordel.

Fordanskningen er fin, hvilket ikke altid er tilfældet i denne genre, og historien underholder, men figurerne og deres handlemåder er ikke helt troværdige.