Bøger / skønlitteratur til børn

Den lille krokodille, der ikke kunne lide vand


Beskrivelse


Billedbog. Krokodiller elsker vand. Men ikke denne lille krokodille. Han vil hellere klatre i træer, men det vil hans søskende ikke. Så den lille krokodille føler sig alene.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj 2015

af

af

Ole Laursen

d. 4. maj 2015

Den lille krokodille kan ikke lide vand. Derfor leger han ikke meget med sine søskende, som elsker vand. Men en dag opdager han noget! En historie om at være anderledes end andre. Men ikke ringere end andre. Man er blot skabt til nogle andre ting. For 3-5-årige.

Den lille krokodille kan slet ikke lide vand. Når hans søskende er i bad eller svømmer, holder han sig for sig selv. Han prøver at springe fra vippen, men det lykkes ikke rigtigt. En dag skal han nyse, og da opdager han, at han kan spy ild. Han er ikke en krokodille men en drage! Han kan lave ild til luftballonen og flyve med sine søskende! Billedsiden består af akvareller. Gemma Merino debuterede som illustrator og tekstforfatter med denne bog i 2013. Hun har en MA i Children's Book Illustration fra Cambridge School of Art.

Bogen har en fin lidt underspillet humor i samspillet mellem tekst og illustration. Modsætningen mellem det, hans søskende kan, og som den lille krokodille ikke kan, er fint illustreret. Flot forside med skinnende tekst og lille krokodille. Teksten består af korte, fængende sætninger.

Eksempler på andre billedbøger, som tager emnet at være/føle sig anderledes op, kunne være disse to: Lilleulv længesHvordan kamelen fik sine to pukler eller Hvordan kamelen fik sine to puklerEksempler på andre billedbøger, som tager emnet at være/føle sig anderledes op, kunne være disse to: Lilleulv længes eller .Informationer og udgaver