Bøger / skønlitteratur til børn / spænding

Den magiske cirkel


Beskrivelse


Drengen Rick bliver som baby fundet i en skraldespand af ulvinden Guendy. Hun opdrager ham i "Den magiske cirkel", dyrenes paradis midt i storbyen, indtil bulldozere ødelægger parken og Rick må finde lykken blandt mennesker.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. jan. 1998

af

af

Lene Kristiansen

d. 27. jan. 1998

Dellehjerte's forfatter, Susanna Tamaro, har skrevet endnu en dejlig højtlæsningsbog af den "ægte" vare. En fabulerende, humoristisk, sørgmodig, kærlig & spændende historie for de 7-10 årige, inspireret af både Kipling, Ende og ikke mindst Roal Dahl, som jeg synes hun tangerer flot. Overordnet om den magt veltalende og korrupte ledertyper, sammen med medierne, har til at ændre mennesker fra individer til masser. Rick bliver efterladt ved skraldebøtterne i en park. Her finder hans "mor", ulven Guendy ham, og sammen med hende og chimpansen Ursula - tidligere forsøgsastronaut - lever han lykkeligt i en lille skov midt i parken. Men ved bogens start er han fanget. "Den vilde dreng" sidder indespærret i Torkild Tykvoms kælder, for skoven er jævnet med jorden, og der er mægtige kræfter i gang for at få banket folket på plads i en ren og velordnet verden. Eneste hindring er Rick og en klog pensioneret cirkusartist, Amalie Urtegård. Denne beskedne handlingsskitse yder ikke bogen stor retfærdighed, for det er bestemt ikke kun alvoren, der er i højsædet....selvom Rick i Tony Ross' streg ligner en, der ikke har sovet i et helt liv. Man kan graduere alvoren med alt efter lyst & alder, og først og fremmest er Den magiske cirkel en bog med de ingredienser, en rigtig god bog er skabt af.


Bibliotekernes vurdering

d. 27. jan. 1998

af

af

Erik Boas Pedersen (skole)

d. 27. jan. 1998

Hvad er lykke ? Spørgsmålet er denne smukke, italienske bogs første sætning, og bogen er så et vellykket forsøg på, gennem et fantasifuldt og fængslende forløb, at besvare spørgsmålet. Det sker i en form, der ubesværet forener så forskellige genrer som eventyret, fantastikken, fablen, farcen, satiren og realismen. Her er både Rottefængeren fra Hameln, Kejserens nye klæder og besjælede dyr blandet med mafiosoer og elskelige, gamle damer. Udgangspunktet er kendt fra myten om Romolus og Remus og fra Truffauts film Den vilde dreng: en dreng opfostres af en ulv, fanges og skal tilpasse sig civilisationens glæder. Her i bogen fordi et syndikat af magtmænd er i færd med at ensrette alle mennesker og omdanne hele verden til et uindskrænket forbrugersamfund. Men i fællesskab får Rick, den vilde dreng, den filosofiske abe, Ursula, katten Dodo og den gamle akrobatkone, fru Amalie Urtegård forpurret planerne og reddet verden. Den overdådigt fortalte historie er spækket med filosofiske betragtninger, der helt naturligt glider ind i bogens univers og bliver part i bogens og personernes konflikter. Det er suverænt gjort, så bogen fremstår som en rørende, underholdende, morsom og lærerig fortælling, tidløs, klassisk, levende. Et oplæsningshit i 2. - 5. kl.


Jyllands-posten

d. 20. juni 1998

af

af

Marianne Gade

d. 20. juni 1998


Berlingske tidende

d. 29. mar. 1998

af

af

Mai Misfeldt

d. 29. mar. 1998


Børn & bøger

Årg. 51, nr. 4 (1998)

af

af

Tove H. Pedersen

Årg. 51, nr. 4 (1998)