Bøger / skønlitteratur / roman

Den nøgne brud


Beskrivelse


Hun er gift med Cole, men ikke glad. På overfladen er hun den pæne, søde, føjelige kvinde, men hendes dagbog fortæller om en sexuel udvikling. Da hun møder Gabriel oplever de begge nye sider af sig selv og begynder at udforske hinandens kroppe.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. okt. 2012

af

af

Sanne Caft

d. 18. okt. 2012

Erotisk kvindelitteratur, der kan gives til de kvinder, der er suset gennem mega-sællerten og fænomenet Fifty shades of Grey.

Med sans for markedsføring ligner forsiden på Den nøgne brud til forveksling forsiderne på Fifty shades of Grey, bind 1-3. Mørkegrå/blå og med en henslængt halskæde i sølv. Af bagsiden fremgår det, at den er en international bestseller. Og hvad er den så? En historie om en kvinde, der har giftet sig trygt, men da manden har en affære, finder hun en anden og vågner langsomt seksuelt. Til sidst finder hun tilbage til manden og bliver gravid. Kapitlerne er korte, fokus er på hendes tanker, følelser og behov. Skrevet "du har brug for Cole", "du slukker lyset", hvilket giver en anderledes læseoplevelse og har givet hende litterær ros for nytænkning. Der er kommet en efterfølger på engelsk.

Fifty shades of Grey er en oplagt sammenligning. Denne er langt bedre skrevet. Det seksuelle er er ikke SM som i Fifty shades of Grey. I kølvandet på førnævnte skal der nok komme mange "mommy porn"-udgivelser, ligesom de klassiske erotiske forfattere som Anaïs Nin og Margerite Duras nok skal blive støvet af.

Roman om en kvindes seksuelle udvikling rettet mod kvindelige læsere, der vil læse en kombination af sexbeskrivelser, parforhold og utroskab og en kvindes kropslige og seksuelle udvikling. Bedre skrevet end Fifty shades of Grey, men til det samme publikum.


Jyllands-posten

d. 4. dec. 2012

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 4. dec. 2012