Bøger / skønlitteratur til børn

Den nye


Beskrivelse


Billedbog. Dværgestuen spiser morgenmad sammen, da den nye dreng Konstantin på fem år ankommer. På legepladsen er han den eneste, der tør sætte den altid drillesyge Richard på plads.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. aug. 2011

af

af

Else Lerche

d. 10. aug. 2011

To billedbøger i en ny serie De vilde dværge, om en gruppe børnehavebørn fra Dværgestuen. Bøgerne er til de 3-6-årige, som vil kunne genkende situationer fra egen børnehave. Bøgerne er et godt oplæg til samtale.

Forfatterne er kun nævnt ved efternavn. Illustrator har ikke illustreret danske bøger. I Den nye opleves børnene en morgen på Dværgestuen. Konstantin, 5 år, starter i børnehaven og hans navn fører til ordfabulering. På legepladsen er han den eneste, der tør stoppe den drillesyge Richard. I Ulykken brækker en pædagog benet udenfor børnehaven. Børnene er bekymrede og fortæller om noget de selv har fejlet. Det går ikke stille af da de besøger hende på hospitalet. Hver bog afsluttes med at Anton hjemme på toilettet fortæller mor om dagens begivenheder. Teksten er skrevet i et enkelt, mundret sprog. Det hele fortælles i uhøjtidelige, hverdagsagtige scenarier tilsat stænk af humor. Illustrationerne varierer i størrelse og er tegnet i en enkel streg uden mange detaljer, der levende gengiver børnehavemiljøet. Personerne er tegnet let karikeret, stregen kan minde lidt om Anton-bøgerne af Berebrouckx. Det brede farvevalg har et afdæmpet udtryk. For- og bagside fungerer fint.

En anden bog om at begynde i en ny børnehave er Anton er den "sejeste", 2011, mens jeg ikke kender andre om en pædagog, der brækker benet.

Det er to velfungerende og uhøjtidelige billedbøger, der beskriver lidt at børnehavelivet på en måde, som børn vil synes om og kunne genkende.Informationer og udgaver