Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den øreløse sangerinde


Beskrivelse


Krimi. Veninderne Edith og Lene finder en stjålet kostbar kvindefigur af træ. Forskellige ulykker rammer dem og deres familier, og de fornemmer, at det er figurens onde ånd.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Jørgen Carlsen (skole)

d. 18. dec. 2018

Nutidig børne-krimi, der foregår et sted i Nordjylland, hvor man ud af et nordøstvendt vindue, kan se flyveren fra København lægge an til landing i Aalborg. To veninder fra 7.-8. kl., Lene ogEdith, finder på en natlig udflugt en stjålet kvindefigur i træ. Figuren er ca. 500.000 kr. værd, og den eftersøges af tyven, der får opsporet pigerne. Inden pigerne finder ud af, at figuren erstjålen, kaster den en mærkelig forbandelse over dem og deres familie. F.eks. brækker Lenes mor benet; hunden dør, o.m.m. Politiet skal have figuren, men den skal lige bruges som maskot ved Edithsdebut som rocksangerinde. Desværre vælter figuren og river næsten Ediths øre af - heraf bogens titel; men alt ender godt, undtagen for tyven. Personerne skildres overfladisk, og det er svært atfrembringe et billede af miljøet, fordi skildringen svinger fra den lille landsby til provinsbyen. Som f.eks. ,/a«-bøgerne, er politiets arbejdsmetoder urealistiske, og i slutseancen bruges pigernesom lokkemad. KirstenHoffmanns streg rammer i forsideillustrationen flot den beskrevne figur, bortset fra, at den virker væsentlig højere end de angivne 30 cm - de to piger nærmest skjuler sig bagden. Titel og forside kan fange læsere fra ca. 5. kl. Den er hurtigt læst og nok lige så hurtigt glemt.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Torben Wilhelmsen

d. 18. dec. 2018

Ny krimi af L.W., hvis seneste bog Der røg kontorchefen - ligeledes en børnekrimi -udkom i efteråret 89. De to teenageveninder Lene og Edith kommer uforvarende i besiddelse af en kostbar,stjålet Henry Moore-figur. De har på fornemmelsen, at figuren bringer dem ulykke, så de skiftes til at have den, uden dog at kunne skille sig af med den. Samtidig forsøger politiet at opklare detindbrud, hvor figuren blev stjålet, og indbrudstyven holder øje med pigerne for at se sit snit til at snuppe figuren tilbage. Til slut flettes handlingstrådene sammen og retfærdigheden skerfyldest. Bogen er skrevet i et dialogpræget, let læst sprog med en humoristisk undertone, både i skildringen af pigernes samvær, og i forholdet mellem politi og forbryder. Personkarakteristikkenindskrænker sig stort set til en beskrivelse af personernes ydre som et spejl af deres karakteregenskaber, ligesom egentlig miljøskildring mangler. Politiet, forbrydermiljø og pigernes forældre errene klichéer. Plot og handlinghænger udmærket sammen uden på noget tidspunkt at blive spændende. Titlen refererer til en episode i bogen uden overordnet betydning for handlingen. En trivi-krimimed humoristiske undertoner for de 10 til 12-årige, hurtigt læst, hurtigt glemt.