Bøger / skønlitteratur / roman

Det hovedløse lig


Beskrivelse


Krimi, hvor privatdetektiven Stephanie Korsgaard og politiet i Aalborg tilsammen opklarer forskellige barske forbrydelser med forbindelser til den lokale underverden samt norske rockere og afrikanske lejesoldater.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. nov. 2011

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 4. nov. 2011

Umættelige og altædende læsere af danske krimier samt evt. fans af Lis Wagner er hovedmålgruppen. Bogen kan markedsføres som en del af en serie.

Efter en længere række børnebøger har Lis Wagner de seneste år fået udgivet flere voksenromaner i især krimigenren - og denne bog er et bind i serien om privatdetektiven Stephanie Korsgaard, men i lige så høj grad om gruppen af politifolk i Aalborg, hvor bogen foregår med afstikkere til især Vendsyssel men også Afrika - dog uden at geografien spiller en central rolle i historien, ud over at være en mindre væsentlig kulisse. I meget korte kapitler med skiftende hovedpersoner og synsvinkler fortælles flere forskellige barske historier fra samfundets underside - ludere, rockere, narkokriminelle, lejesoldater, svindlere, smuglere, mordere m.v. - samt fra opklaringens to parter - politiet og privatdetektiven, den tidligere politikvinde Stephanie. Der er så mange bolde i luften, og så mange effekter bruges, at historierne ikke hænger helt sammen i et flydende, fængende og logisk plot. Heller ikke sproget og redigeringen overviser om kvaliteten: Resultatet er underholdning på niveau under gennemsnittet, men det er der jo også læsere til.

Helt i stil og tråd med serien første bind - Mord og falskneri og Lejemorderen.

En femikrimi fra den mindre toneangivende del af krimiromanernes univers, med flere historier fra forskellige dele af den kriminelle underverden - dog uden at historierne knyttes helt sammen til en overbevisende helhed.