En spændingsbog i den lange række efter Dan Browns Da Vinci mysteriet, 2003. Ingredienserne er trusler mod den katolske kirke, hemmelige selskaber, en handlekraftig helt og en dejlig heltinde. Resultatet er ikke noget særligt.
Tiden er 1599, og den katolske kirke og dens trossætninger er truet af heksemagere og onde kræfter. Angelo DeGrasso, som blev introduceret i Inkvisitoren, 2011, kæmper i den gode sags tjeneste, hvilket i jagten på et mystisk relikvie fører ham rundt blandt adelige og kirkens folk i Frankrig og Italien og efterlader mange blodige spor. Hvem, der er hvem, hvem, der er til at stole på, og hvem, der er forrædere, er det sin sag at holde styr på. Det samme gælder også handlingen, der trods talrige dramatiske højdepunkter og intriger ikke er særlig spændende. Heller ikke personerne overbeviser, så alt i alt er Den sjette vej ikke noget mindeværdigt bekendtskab.
Argentinske Patricio Sturlese (f. 1973) har nu skrevet to historiske konspirationsromaner. Den sjette vej befinder sig langt under midten i det store felt af lignende romaner, hvor navne som Kurt Aust, Dan Brown, Ian Caldwell, Tom Egeland og Raymond Khoury står meget stærkere.
Historisk spændingsroman med mange intriger og konspirationer. Dog overbeviser den på ingen måde, og jeg vil endda mene, at det er så som så med underholdningsværdien.