Bøger / faglitteratur

Den smidige hest : styrk din ridning med smidiggørende øvelser til din hest


Beskrivelse


Om at smidiggøre sin hest med strækøvelser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj 2016

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 4. maj 2016

Instruktiv guide, hvor Charlotte Beck Ascanius, dyrlæge og kiropraktor, demonstrerer smidiggørende øvelser til heste. En sund godbid for alle, der har med heste at gøre, som også giver interesserede indsigt i hestens anatomiske mekanik.

Bogens indledende afsnit giver gode råd inden man går i gang med at smidiggøre sin hest med strækøvelser. Her understreger forfatteren bl.a. at strækøvelserne aldrig kan erstatte en dyrlæge og at strækøvelserne naturligvis altid udføres på en opvarmet hest. Der er afsnit med nødvendig viden om hestens anatomi, muskler, knogler og led og afsnit om, hvordan rytteren metodisk strækker hestens muskler. Herefter følger bogen hestens anatomiske linjer. Der er strækøvelser til halsen, nakken, brystmuskulatur, bevægelse af brystben, og løft af brystkasse og af lænd. Og stræk af bagben, inderlår, bagpart og af hoftebøjerne. Guiden er illustreret og har desuden QR-koder, du kan scanne og efterfølgende se de forskellige strækøvelser udført.

Flot guide med mange gode strækøvelser, du som hesteinteresseret nemt kan gå til. På forsiden strækker en smidig hest sig imponerende langt efter en gulerod, og gulerødder bruges klogt bogen igennem som et yderst velfungerende lokkemiddel.

En anden god bog om hestens muskulatur og biomekanik er Hestens biomekanik af Gillian Higgins.