Denne udgivelse om det smukke ved uddannelsens risiko vil nok fortrinsvis blive læst og anvendt af studerende på læreruddannelsen. Men bogen har også god relevans for udøvende lærere, pædagogiske forskere og skolepolitikere. Det er en teoretisk velfunderet udgivelse, som er forholdsvis svær at læse og som rammer godt ned i den højaktuelle skolepolitiske debat.
Gert Biesta er en uddannelsestænker med stor betydning i den pædagogiske verden. I denne udgivelse reflekterer han over, hvad uddannelse er og sætter det op imod tendenserne i den pædagogiske verden, hvor alt skal kunne måles og vejes. Biesta baserer sin viden på forskning samt pædagogiske tænkere gennem tiderne og formår herved at lave en velbegrundet udgivelse af høj faglig karakter. Det er tankevækkende læsning, som leverer gode argumenter for at ændre den retning skoleverdenen er på vej i.
Gert Biesta er en meget produktiv uddannelsestænker. Målgruppen vil også have gavn af hans øvrige udgivelser, som eksempelvis Demokratilæring i skole og samfund : uddannelse, livslang læring og medborgerskabets politik, 2013 og God uddannelse i målingens tidsalder : etik, politik, demokrati, 2011.
Vigtig og meget aktuel udgivelse, som rammer godt ned i den aktuelle skoledebat og sætter spørgsmålstegn ved den skolepolitiske retning vi er på vej i.