Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den som alle ser


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Anna og Isabel er tvillinger og bedste veninder. Ved et uheld kommer Anna til at ødelægge tvillingesøsterens muligheder for at komme på date med skolens lækre fyr Said. Men da hun prøver at rette op på det, opdager hun, det ikke er så let.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. mar. 2020

af

af

Stine Veisegaard

d. 23. mar. 2020

Anna vil gøre alt for sin tvillingesøster. De ligner hinanden, bortset fra at Anna sidder i kørestol. Ved et uheld kommer Anna til at ødelægge Isabels muligheder for at date skolens lækre fyr Said. Da hun prøver at rette op på det, opdager hun, at det ikke er så let. Ungdomsroman om kærlighed, forelskelse og det at være handicappet. Fra 14 år.

Historien fortælles af Anna, der sidder i kørestol. Ved et uheld i skolen, får to drenge fra niende klasse, Said og Asmir, væltet Anna i kørestolen, så hun falder ud af den. Efterfølgende beskylder skolen drengene for at have krænket Anna, og de bliver bortvist fra skolen. Anna beslutter sig for, at hun må må fortælle skolen, hvad der virkelig skete og sørge for, at Isabel får opfyldt sin drøm om en date med Said. Men ikke alting går, som Anna forventer. Forfatteren er kendt fra en række andre børnebøger, fx serien om Mirja, hvor hun for bind to, Drømmestenen, modtog Orlaprisen i 2018. Dette er hendes første ungdomsroman.

At være ung og samtidig have et handicap kan give udfordringer, som fint beskrives gennem Annas tanker. Romanen kommer ind på mange emner, søskendekærlighed og jalousi, at være ung med et handicap og kunne tro på sig selv og kærligheden. Fin lille roman, hvor sproget tillige er frisk og nutidigt.

Der er langt mellem ungdomsbøger om handicaps, kærlighed og forelskelse. En af de få er Helt som de andre fra 2018.


litteratursiden.dk

d. 27. maj 2020

af

af

Britta Voergaard Poulsen

d. 27. maj 2020

Charmerende ungdomsbog om følelser, søsterskab og kærlighed - og om at være anderledes og så alligevel ikke. Romanen her er et bestillingsarbejde. 11-årige Selma savnede bøger om unge, der ligesom he...


Børn & bøger

Årg. 73, nr. 6 (2020)

af

af

Eiler Jensen (f. 1946)

Årg. 73, nr. 6 (2020)