Bøger / skønlitteratur / roman

Den spanske pave


Beskrivelse


Historisk roman. I 1492 blev den spanske kardinal Rodrigo Borgia valgt til pave. Herefter fulgte en dramatisk årrække, hvor Borgia slægten gjorde sit for at vokse sig stadigt stærkere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. juli 2016

af

af

Iben Jakobsen

d. 4. juli 2016

Historisk roman om Borgia slægtens storhed og fald. For læsere med interesse for historie.

Historisk roman om Borgia slægtens storhedsdage efter Rodrigo Borgia i 1492 udnævnes til pave og straks går i gang med at udnytte situationen til fulde for egen personlig vinding. Romanen følger primært Cesare Borgia, der først er kardinal og senere bliver fyrste, og hans voksende magtbegær, samt Cesares søster, Lucrezia, der adskillige gange bruges som en brik i et spil, og giftes bort til højre og venstre for at gavne familien bedst. Forfatteren er uddannet historiker og arbejder som sognepræst.

Romanen har mange lighedspunkter med faglitteratur og fremfor at fortælle, hvad der ellers er en yderst spændende historie, om en af de mest skandaløse familier i Italiens og pavedømmets historie, resulterer det i en flad og farveløs dokumentering af historiens formode gang. Sproget er stift og opremsende, og specielt dialogen er kunstig og helt ved siden af. Der er ingen passion, følelser eller farver, og store begivenheder beskrives tonløst i få sætninger.

Vil man gerne have en mere farverig skildring af Borgia familiens eskapader, kan anbefales tv-serien The Borgias (Sæson 1). Disc 1. Ønsker man en mere uddybende historisk beretning så fx Slægten BorgiaThe Borgias. Disc 1Slægten BorgiaVil man gerne have en mere farverig skildring af Borgia familiens eskapader, kan anbefales tv-serien The Borgias (Sæson 1). Disc 1. Ønsker man en mere uddybende historisk beretning så fx .